Apple presenterade under tisdagskvällen en rapport för det brutna räkenskapsårets andra kvartal, det vill säga perioden januari-mars.

Omsättningen uppgick till 58 miljarder dollar, vilket motsvarar 551 miljarder kronor. Det är en minskning med 5 procent jämfört med samma period förra året, men snäppet bättre än vad analytikerna räknat med.

Nettovinsten ligger å sin sida på 11,6 miljarder dollar, vilket motsvarar 110 miljarder svenska kronor. Det kan jämföras med 13,8 miljarder dollar för ett år sedan.

Tyvärr har Apple slutat redogöra för hur många exemplar man sålt av sina prylar, men samtliga segment förutom Iphone och Mac ökar jämfört med förra året. Det segment som ökar allra mest är Tjänster, vilket bland annat inkluderar App Store, Itunes Store och Icloud. Här handlar det om en ökning från 9,85 miljarder dollar till 11,45 miljarder dollar.

- Vi sätter ett nytt rekord för Tjänster och vad gäller kategorin för Wearables och tillbehör är det ett nytt marsrekord. Vi har dessutom den starkaste tillväxten för Ipad på sex år, säger företagets vd Tim Cook i en kommentar.

Vill du ta en närmare titt på siffrorna finns en sammanfattning av kvartalsrapporten att läsa på Apples webbplats.