Satsningen på små workshops och kurser, Today at Apple, är en av de senaste årens stora förändringar i Apples butiker. Några av dessa har börjat leta sig utanför butikerna, men de är ändå ankrade i butikerna.

Nu kommer de första sessionerna som hålls helt utanför en butik, rapporterar 9 to 5 Mac. Det är i ett samarbete med moderna konstmuseet Funació Joan Miró i Barcelona som Apple ska hålla fyra sorters workshops under åtta veckor. Det handlar om två olika ”art walks”, en ”photo walk” och den populära sessionen för barn där de lär sig koda Sphero-robotar.

Sessionerna kommer hållas på tisdagar, torsdagar och lördagar mellan 27 april och 20 juni, med extra sessioner under ”arkitekturveckan” 14–18 maj. De hålls i utställningshallarna, i biblioteket och på museets takterass.

Funació Joan Mirós samlingar består huvudsakligen av verk av Joan Miró men även annat. Museibyggnaden har ritats av Josep Lluís Sert. Apples Barcelona-butik är just nu stängd för renovering, vilket gissningsvis förklarar varför företaget har letat en samarbetspartner.