Senaste uppdateringen (2019-10-18):

Uppgifter: Apple kan släppa Airpods Pro inom kort

Senaste nytt på ryktesfronten är att den nya modellen av Apples trådlösa hörlurar kommer att kallas för Airpods Pro, detta för att signalera att det rör sig om en bättre och dyrare variant.

Enligt The Verge väntas den största nyheten bli aktiv brusreducering, men det ryktas även om ny design och ökad vattentålighet.

Läs också! Test: Nya Airpods: Apples megahit tillbaka i halvny tappning

Prislappen tros ligga på 260 dollar, vilket kan jämföras med 159 dollar för den nuvarande modellen. Med andra ord får vi troligtvis betala över 3 000 kronor här i Sverige, detta efter att moms och andra avgifter har lagts till.

Airpods Pro kan komma att lanseras relativt snart, särskilt som det ryktas om ett nytt Apple-event redan i slutet av oktober.

Uppdatering (2019-10-04):

Så här tros den nya modellen av Airpods se ut

Häromdagen lanserades den första betaversionen av IOS 13.2 och en av de mest uppmärksammade detaljerna var en ikon som föreställer en ny modell av Apples trådlösa hörlurar Airpods.

Nu har designern Michael Rieplhuber tagit fram en konceptbild som visar hur Airpods 3 troligtvis kommer att se ut. Bilden baseras på Apples ikon och det mest intressanta är de nya gummipropparna som ska hjälpa till att minska bruset från omgivningen.

Enligt tidigare läckta bilder från sajten 52audio.com kommer det av allt att döma bli möjligt att byta ut gummipropparna om man vill ha en annan passform.

I sammanhanget kan nämnas att det även florerar rykten om att Airpods 3 kommer att kunna fungera som en hörapparat, något som många användare skulle uppskatta.


Uppdatering (2019-05-09):

Airpods 3 och Airpods 2 kan säljas sida vid sida

När andra generationens Airpods släpptes skedde en mindre justering mellan valutakurser. I Sverige betydde det 200 kronor högre pris, medan priset var detsamma i USA.

Men nästa generation Airpods kan få ännu lite högre prislapp, det tyder en rapport från Digitimes på, enligt nya uppgifter från en av Apples underleverantörer. Enligt uppgifterna ska tillverkningen av komponenter för nuvarande generation Airpods skruvas upp, trots att Airpods 3 ryktas släppas redan i slutet av året med en helt ny intern design.

Det stödjer tidigare uppgifter från bland annat Ming-Chi Kuo om att Airpods 3 kommer bli en dyrare, lyxigare modell med brusreducering och högre prislapp, samtidigt som Apple kan komma att fortsätta sälja nuvarande modell som ett billigare alternativ.


Uppdatering (2019-04-25):

Två nya modeller kommer 2019 och 2020

Under onsdagen dök nya rykten upp om kommande Airpods-uppdateringar, då från sajten Digitimes. Nu kommer uppgifter från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som hävdar att Apple i själva verket kan ha två Airpods-uppdateringar på gång. Det rapporterar Macrumors.

Dels en mindre uppdatering, dock utan några egentliga nyheter för användaren. Dels en större uppdatering med ”en helt ny formgivning” och en högre prislapp än dagens Airpods. Gissningsvis är det denna modell som ryktas få brusreducering. Båda modellerna ska lanseras sent 2019 eller början på 2020.

Båda modellerna ska också få en ny intern design som ska förenkla tillverkningsprocessen, spara plats och minska kostnader. Det kan vara en anledning till att Apple vill släppa ”nya” Airpods igen, trots att den senaste uppdateringen med H1-chip och Hej Siri nyss lanserats.

Apple AirPods (2nd Gen.) with Charging Case Pris vid test: 1889 kr.

Bästa pris just nu: 1569 kr