Senaste uppdateringen (2019-05-09):

Uppgifter: Airpods 3 och Airpods 2 kan säljas sida vid sida

När andra generationens Airpods släpptes skedde en mindre justering mellan valutakurser. I Sverige betydde det 200 kronor högre pris, medan priset var detsamma i USA.

Men nästa generation Airpods kan få ännu lite högre prislapp, det tyder en rapport från Digitimes på, enligt nya uppgifter från en av Apples underleverantörer. Enligt uppgifterna ska tillverkningen av komponenter för nuvarande generation Airpods skruvas upp, trots att Airpods 3 ryktas släppas redan i slutet av året med en helt ny intern design.

Det stödjer tidigare uppgifter från bland annat Ming-Chi Kuo om att Airpods 3 kommer bli en dyrare, lyxigare modell med brusreducering och högre prislapp, samtidigt som Apple kan komma att fortsätta sälja nuvarande modell som ett billigare alternativ.


Uppdatering (2019-04-25):

Uppgifter: Två nya modeller kommer 2019 och 2020

Under onsdagen dök nya rykten upp om kommande Airpods-uppdateringar, då från sajten Digitimes. Nu kommer uppgifter från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som hävdar att Apple i själva verket kan ha två Airpods-uppdateringar på gång. Det rapporterar Macrumors.

Dels en mindre uppdatering, dock utan några egentliga nyheter för användaren. Dels en större uppdatering med ”en helt ny formgivning” och en högre prislapp än dagens Airpods. Gissningsvis är det denna modell som ryktas få brusreducering. Båda modellerna ska lanseras sent 2019 eller början på 2020.

Båda modellerna ska också få en ny intern design som ska förenkla tillverkningsprocessen, spara plats och minska kostnader. Det kan vara en anledning till att Apple vill släppa ”nya” Airpods igen, trots att den senaste uppdateringen med H1-chip och Hej Siri nyss lanserats.


Tidigare (2019-04-24):

Detaljerna är få, men Digitimes rapporterar under onsdagen att Apple alltså siktar på att lansera en tredje generation Airpods mot slutet av 2019.

Tuff konkurrens i segmentet trådlösa hörlurar, med många nya konkurrenter på marknaden, ska göra att Apple inte vill vänta alltför länge med att uppdatera sina trådlösa hörlurar. Dessa uppgifter stämmer också överens med flera tidigare rykten om att Airpods 2 bara var en mindre uppdatering på vägen.

Några nyheter i Airpods 3 förutom aktiv brusreducering nämns inte.

Läs också! Test: Nya Airpods: Apples megahit tillbaka i halvny tappning

Digitimes har haft blandade framgångar i att spå framtiden, så som med alla rykten ska vi ta även detta med en nypa salt.

Apple AirPods (2nd Gen.) with Charging Case Pris vid test: 1889 kr.

Bästa pris just nu: 1799 kr