Senaste uppdateringen (2019-08-22):

Brusreducerande Airpods väntas först 2020

Senaste nytt om tredje generationens Airpods är att de kommer att lanseras först nästa år, alltså inte nu under hösten som det tidigare har ryktas om.

Utöver aktiv brusreducering väntas den största nyheten bli att de trådlösa hörlurarna ska bli mer vattentåliga, något som många användare lär uppskatta.

Enligt Bloombergs uppgifter ska det även bli tal om en smärre prishöjning, något som inte lär vara lika uppskattat.

Läs också! Test: Nya Airpods: Apples megahit tillbaka i halvny tappning

I sammanhanget kan nämnas att det även ryktas om en ny modell av Homepod. Här sägs det för ovanlighetens tal bli tal om ett lägre pris, något som kan tyda på att försäljningen av den smarta högtalaren går trögt.

Uppdatering (2019-05-09):

Airpods 3 och Airpods 2 kan säljas sida vid sida

När andra generationens Airpods släpptes skedde en mindre justering mellan valutakurser. I Sverige betydde det 200 kronor högre pris, medan priset var detsamma i USA.

Men nästa generation Airpods kan få ännu lite högre prislapp, det tyder en rapport från Digitimes på, enligt nya uppgifter från en av Apples underleverantörer. Enligt uppgifterna ska tillverkningen av komponenter för nuvarande generation Airpods skruvas upp, trots att Airpods 3 ryktas släppas redan i slutet av året med en helt ny intern design.

Det stödjer tidigare uppgifter från bland annat Ming-Chi Kuo om att Airpods 3 kommer bli en dyrare, lyxigare modell med brusreducering och högre prislapp, samtidigt som Apple kan komma att fortsätta sälja nuvarande modell som ett billigare alternativ.


Uppdatering (2019-04-25):

Två nya modeller kommer 2019 och 2020

Under onsdagen dök nya rykten upp om kommande Airpods-uppdateringar, då från sajten Digitimes. Nu kommer uppgifter från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som hävdar att Apple i själva verket kan ha två Airpods-uppdateringar på gång. Det rapporterar Macrumors.

Dels en mindre uppdatering, dock utan några egentliga nyheter för användaren. Dels en större uppdatering med ”en helt ny formgivning” och en högre prislapp än dagens Airpods. Gissningsvis är det denna modell som ryktas få brusreducering. Båda modellerna ska lanseras sent 2019 eller början på 2020.

Båda modellerna ska också få en ny intern design som ska förenkla tillverkningsprocessen, spara plats och minska kostnader. Det kan vara en anledning till att Apple vill släppa ”nya” Airpods igen, trots att den senaste uppdateringen med H1-chip och Hej Siri nyss lanserats.


Apple AirPods (2nd Gen.) with Charging Case Pris vid test: 1889 kr.

Bästa pris just nu: 1590 kr