I går rapporterade vi om hur 9 to 5 Mac påstår att Apple Watch-upplåsning i Mac OS kan utökas till fler funktioner i Mac OS 10.15, och nu har sajten ytterligare uppgifter om uppdateringen.

Sajten skriver att flera funktioner som hittills bara funnits i IOS också är på väg till den nya Mac OS-uppdateringen som väntas släppas i höst och ska visas upp för utvecklare på World Wide Developers Conference i juni.

Den första är Siri-genvägar, eller Siri Shortcuts, en funktion som kom med IOS 12 och Apples köp av appen Genvägar (Workflow), och med vilken du kan automatisera Iphone och Ipad med egenbyggda eller nedladdade arbetsflöden. Automatisering är långt ifrån nytt på Mac, men de flesta vanliga användare har aldrig gett sig på att skripta med Applescript eller bygga arbetsflöden i Automator.

Genvägar för Mac sägs vara utvecklat med Marzipan, den nya teknik som gör det möjligt att utveckla samtidigt för IOS och Mac. Det är framför allt Ipad-appar som ska kunna tas till Mac, och då är stödet för Siri-genvägar viktigt, skriver sajten.

Skärmtid är en annan funktion som kommer till Mac, och ska fungera precis som det gör på IOS. En ny panel i Systeminställningar används för att ställa in den.

Slutligen skriver sajten att inställningarna för Apple ID ska göra lika bra som på IOS, och att Imessage-effekter som fyrverkerier och konfetti ska ingå i uppdateringen.