Uppdatering (2019-06-05):
Tidigare rykten om att Apple skulle slå ihop Hitta Min Iphone och Hitta min Vänner till en och samma app visade sig få rätt. Den appen heter numera Find My. Någon bluetooth-tracker har vi ännu inte sett till, men 9 to 5 Mac med Guilherme Rambo i spetsen har upptäckt referenser till en produkt kallad ”Tag 1,1.”

Det kan mycket väl varar den bluetooth-tracker som det tidigare ryktats om. Enligt ryktena ska produkten paras med en Iphone genom att hålla den nära telefonen, ungefär som Airpods paras med en Iphone idag.

Apple bluetooth-tagg
Foto: 9 to 5 Mac

I koden hittades även en enkel bild på taggen, som lär kunna fästas på saker vi inte vill tappa bort och som sedan kan spåras i appen Find My. En eventuell lansering kan ske i september.


Tidigare (2019-04-18):

Ett nytt, lite oväntat rykte hävdar att Apple siktar på en rejäl uppgradering av apparna Hitta mina vänner och Hitta min Iphone, rapporterar 9 to 5 Mac. Utvecklingen ska gå under namnet ”Green Torch” (”grön ficklampa”) och slås samman till en enda app för både IOS och Mac OS under Marzipan-programmet.

Appen ska få en ny funktion kallat Find Network som kan hitta saker även när dessa inte är uppkopplade till ett mobilnät eller wifi. Genom appen ska vi också kunna be en vän eller familjemedlem om att få följa dennes position, samt få notiser om när en person lämnar eller kommer till en plats.

Appen ska dock inte vara begränsad till människor eller Apple-prylar. Enligt uppgifterna jobbar Apple på en ny typ av ”prylfinnare,” liknande vad Tile säljer. Den lilla taggen, som går under kodnamnet ”B389," ska kunna fästas på i stort sett vad som helst, och kopplas till vårt Icloud-konto. Taggen ska också kunna skicka notiser när den kommer för långt från sin parkopplade enhet, exempelvis en Iphone.

När denna produkt ska skeppas har 9 to 5 Mac ingen information om, men det kan vara så snart som vid nästa Iphone-uppdatering i september.