Uppdatering (2019-05-26):

Vi har tidigare rapporterat om uppgifter att Apple kan släppa en uppföljare till Iphone SE år 2020 (se nedan), och nu har dessa rykten bekräftats av ytterligare en källa. Den här gången är det analytiker på firman Barclays som i en rapport hävdar att en ”Iphone SE 2” är på gång, det skriver Macrumors.

Enligt firman, som talat med flera av Apples underleverantörer, ska vissa av dessa ha sagt att en ”Iphone SE 2” är på väg, medan andra inte kände till några sådana uppgifter. Enligt rapporten ska mobilen lanseras 2020, och ha interna komponenter från en Iphone 8.

Hur skärmstorleken blir framgår inte av just dessa uppgifter, men enligt tidigare uppgifter ska detta i själva verket röra sig om en Iphone 8, men som bestyckas med en modernare processor. Detta är dock väldigt tidiga uppgifter, så det återstår att se om någon ”Iphone SE 2” alls kommer.


Tidigare:

I mars 2020 kan Apple komma att släppa en 4,7 tum stor Iphone 8 med moderniserade interna komponenter, rapporterar Economic Daily News. Detta ska vara ett försök att stärka sina positioner i mellanklassegmentet bland smarta telefoner.

Enligt uppgifterna ska telefonen behålla sin 4,7 tum stora lcd-skärm och en enkel kamera på baksidan, men få en A13-processor och 128 GB lagring från start. Apple förväntas tillverka ungefär 20 miljoner enheter av telefonen, och de ska tillverkas av Pegatron.

Apple har gjort likande saker förr. Som med Iphone SE, som egentligen var en Iphone 5S med många Iphone 6S-komponenter på insidan.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 6300 kr.

Bästa pris just nu: 3490 kr