Den nya IOS-appen Jumbo vill vara din integritetsassistent på nätet och på dina sociala konton. Appen är utvecklad av Pierre Valade, som nyligen sålde kalenderappen Sunrise till Microsoft.

Hela tanken med appen är att per automatik snåla på den information vi delar med oss av på nätet. Appen, som nyligen släpptes till IOS och som kommer till Android senare, kopplas ihop med vårt Facebook-, Twitter- och Google-konto. Jumbo fungerar även med Amazon Alexa, och i framtiden ska appen också kunna rensa Instagram- och Tinder-konton på information.

Vad appen egentligen kan göra hänger till största del på vilka api:n som finns tillgängliga för utvecklare. Via appens Twitter-inställningar kan vi till exempel se till att rensa våra inlägg regelbundet, från varje dag till var tredje månad.

Appen kan på samma sätt rensa sökhistorik på Google med en bestämd regelbundenhet, och kopplar vi vårt Facebook-konto kan vi välja mellan tre förvalda integritetsinställningar: Weak, Medium och Strong.

Jumbo för IOS
Foto: Jumbo

Det påverkar i sin tur runt 30 inställningar på vårt Facebook-konto, som vi därmed slipper leta upp själva. Medium ser exempelvis till att den mesta profilinformationen vi har endast är tillgänglig för vänner, medan Strong begränsar den mesta informationen till bara oss själva.

Har vi en Amazon Alexa kan appen automatiskt radera våra röstkommandon efter en tid.

Kan vi lita på Jumbo att hantera denna data då? Enligt Jumbo själva är tillit något som förtjänas över tid, men man försäkrar att så lite information som möjligt sparas i appen. Lösenord till våra sociala konton sparas i IOS egna nyckelring, inte i Jumbo-appen. Ingen data ska lämna vår Iphone, försäkrar Jumbo (mer än den information som måste nå exempelvis Facebooks servrar) och ingen information lagras på utomstående servrar.

Pris: Gratis.
Länk: Jumbo i App Store.