Nya Airpods må kallas ”andra generationen” av Apple, men man skippade att sätta en 2:a efter Airpods, och frågan är om det ens är riktigt att kalla det en ny generation hörlurar. Det gick under både hösten och våren många rykten om att en ny generation Airpods skulle lanseras med en mängd nyheter, men knappt hälften infriades i den senaste uppdateringen.

Läs även: Vi testar Apples nya Airpods

Hej Siri, H1-chipet och trådlös laddning i alla ära – de är alla bra uppdateringar – men efter lite drygt en vecka med Apples nygamla hörlurar i öronen finns det fortfarande några nyheter vi väntar på.


Airpods (andra generationen)

Ny design – och nytt material

Airpods ser precis likadana ut som förr, med undantag för en led-indikator och parkopplingsknappen på baksidan av skalet som fått nya placeringar. En väntad uppdatering hade varit att ge Airpods samma nya, fortfarande vita men lite mindre glatta, blanka plastmaterial som sitter på Apple Pencil.

Det skulle ge Airpods aningen mer friktion mot huden och därmed sitta kvar lite bättre i öronen, framför allt för de personer där de idag bara sitter halvbra.

Vissa rykten pekade mot just detta, men så blev det alltså inte. Åtminstone inte den här gången, även om Apple skulle kunna ändra designen i nästa uppdatering. Fram tills dess fortsätter man med sin one size fits all-filosofi, medan en del andra konkurrenter skickar örontoppar av alla möjliga slag för en mer anpassningsbar passform.


Airpods (andra generationen)

Bättre vattentålighet

Airpods är redan idag testade för att motstå svett och vattenstänk, bra för de där riktigt jobbiga träningspassen. Men fortfarande saknar Airpods en regelrätt ip-klassning mot vatten och damm.

Visst, vi kanske ändå inte skulle simma med dem (det blir jobbigt att tappa en hörlur i poolen), men det skulle i alla fall skänka lite extra trygghet att veta att Airpods är testade att klara av att blir kvarglömda utomhus i spöregn eller att bli tappade i handfatet. Även detta ryktades det om inför ”Airpods 2” – men har ännu inte blivit verklighet.


Airpods (andra generationen)

Fler sensorer

Vissa rykten har pekat mot att fler sensorer ska komma till Airpods, däribland en pulssensor direkt i hörlurarna. Det skulle möjligen kräva en annan design för att pulssensorn ska hamna så nära huden som möjligt, eller en ny typ av sensor.

Hälsa är ett viktigt område för Apple, och fler sensorer för att hålla koll på bland annat puls låter som något vi skulle kunna få se i en större Airpods-uppdatering.


Airpods (andra generationen)

Fler nyheter att vänta

Tidigare rykten har pekat mot att vi kan få se både en mindre och en större uppdatering av Airpods. Den mindre uppdateringen är gissningsvis dessa "Airpods 1.5", med Siri och trådlös laddning. En större uppdatering skulle kunna innehålla både ny design och fler sensorer.

Om ordentligt uppdaterade Airpods kommer redan hösten 2019 låter vi dock vara osagt. Det skulle i så fall vara väldigt snart efter denna senaste uppdatering, men det vore inte heller första gången Apple uppdaterar sina produkter på ett oregelbundet vis.