Uppdatering (2021-02-23):

Stöd för mini-led

Enligt en ny rapport från taiwanesiska Digitimes kommer Ipad Pro att bli den första Apple-produkten som utrustas med bakbelysningen mini-led.

Fördelen med mini-led är att tekniken ger bättre färgåtergivning, mer svärta, högre kontrast och större dynamiskt omfång.

Kretsarna som är aktuella för Ipad Pro sägs komma från Ennostar, ett nytt företag som bildades i januari av Epistar och Lextar Electronics.

Eventuellt blir det bara modellen på 12,9 tum som får stöd för mini-led, med andra ord kan modellen på 11 tum bli utan.

Med all sannolikhet bjuds vi även på de sedvanliga uppdateringarna, däribland en mer kraftfull processor och förbättrade kameror.

De nya modellerna av Ipad Pro kommer troligtvis att lanseras i mars eller april.


Uppdatering (2021-02-15):

Ökad tjocklek

Om vi får lov att tro den japanska tekniksajten Macotakara kommer årets modeller av Ipad Pro att bli snäppet tjockare än förra årets modeller, något som går emot tidigare rykten om oförändrad tjocklek.

Enligt ryktet ska tjockleken öka från 5,9 till 6,4 millimeter, något som kan ställa till det med tillbehör som Magic Keyboard.

På den positiva sidan kan nämnas att den utskjutande kamera-modulen inte kommer märkas lika mycket om själva enheten blir tjockare.


Tidigare (2021-02-13):

Kan lanseras i mars

Enligt ett Twitter-inlägg från den välkände teknikläckaren Jon Prosser kommer Apple att lansera femte generationens Ipad Pro i mars, detta vid sidan av prylhittarbrickan Airtag.

För drygt en månad sedan publicerade sajten Mysmartprice läckta cad-bilder som sägs föreställa den nya modellen av Ipad Pro.

Enligt uppgift ska Apple ha skalat bort några millimeter på både längd och bredd, däremot ska tjockleken vara oförändrad.

Eventuellt blir det även tal om en ny placering för högtalarna och 5g-stöd.

De senaste åren har Apple ofta släppt nya Ipad-modeller just i mars, så om du funderar på att köpa en Ipad Pro kan det vara klokt att avvakta lite till.

Apple iPad Pro 12.9" 128GB (4th Generation) Pris vid test: 11231 kr.

Bästa pris just nu: 11488 kr