Två studenter från Kina står åtalade i den amerikanska delstaten Oregon misstänkta för att ha lurat till sig tusentals exemplar av Iphone från Apple.

Det hela började med att de två studenterna smugglade in falska kopior av Iphone till USA. Sedan begav de sig till Apples butiker och klagade på att mobiltelefonerna inte fungerade, varpå de fick ersättningsexemplar av personalen. Dessa skickades sedan vidare till Kina där de såldes med god förtjänst.

Totalt lyckades de båda studenterna lura till sig 1 493 exemplar av Iphone till ett sammanlagt värde på 895 800 amerikanska dollar (motsvarande 8,6 miljoner kronor), rapporterar Oregonlive.

De båda anklagade männen försvarar sig med att de inte visste om att det var falska mobiltelefoner som de bytte in, men antagligen räcker det inte för att frikännas.

Uppdatering 2019-05-24:

Nu står det klart att en av de båda misstänkta bedragarna har erkänt sig skyldig till brottet. Enligt uppgift riskerar han att dömas till 10 års fängelse och böter på 2 miljoner dollar (motsvarande 19,3 miljoner kronor), vilket inkluderar rättegångskostnaden. Den andra personen som står åtalad har däremot inte erkänt sin skuld ännu.

Om allt går enligt planerna kommer en dom i slutet av augusti, rapporterar Appleinsider.