Netflix-kunder med Iphone och Ipad som vill kunna titta på serier och filmer på en större skärm har tidigare smidigt kunna flytta bilden från den lilla enheten till en tv med Apple TV tack vare Airplay.

Sedan häromdagen går det inte längre. Netflix har tagit bort Airplay helt och hållet från IOS-appen och den enda förklaring som först gavs är i ett supportdokument för hur du kan ansluta en mobil enhet till tv:n, där företaget skriver att Airplay inte längre stöds på grund av ”tekniska begränsningar”. Men en representant för Netflix säger till Macrumors att det beror på Apples beslut att låta andra tillverkare bygga in Airplay-stöd i sina produkter.

Med Airplay-stöd i bland annat tv-apparater från Sony och Samsung och utan något sätt för Netflix att programmatiskt ta reda på vilken enhet du vill strömma till kan företaget inte garantera kvaliteten på upplevelsen. Därför har Netflix valt att stänga av Airplay-stöd, och säger att kunder kan fortsätta titta via tv-apparaternas inbyggda appar.

Netflix finns så klart fortfarande som egen app på Apple TV, som du kan fjärrstyra med Iphone och Ipad, och det går att delvis kringgå begränsningen genom att använda Airplay-skärmdubblering istället för att strömma själva videon.