Uppdatering (2019-04-10):

Gänget bakom Pixelmator har nu lanserat sin fotoapp för Ipad i App Store, efter att först ha visat upp appen i början av april. Från den 9 april kan Pixelmator Photo köpas till Ipad genom App Store för 50 kronor.

Pixelmator Pro finns redan till Mac, liksom Pixelmator till IOS. Pixelmator Photo är dock mer av en dedikerad fotobehandlare och kan bättre jämföras med Adobes Lightroom än med Photoshop. Appen kräver IOS 11.0 eller senare, och fungerar på Ipad-modeller med A9-processor eller senare.


Tidigare:

Pixelmator var den första riktigt maciga, moderna utmanaren till Adobe Photoshop. Numera har programmet ersatts av det mer fullfjädrade Pixelmator Pro på Mac, och flera olika versioner för Iphone och Ipad har ersatts av Pixelmator for IOS som fungerar på båda.

Nu har utvecklarna lanserat en ny och mer specialinriktad app. Pixelmator Photo kommer till Ipad 9 april och är mer en utmanare till Adobe Lightroom än Photoshop.

Appen handlar helt om att förbättra foton. Du kan jobba med både jpeg och bilder i råformat från över 500 kameramodeller, och all redigering är icke-destruktiv så att du kan gå in och ändra inställningar och ta bort eller lägga till enskilda justeringar och effekter när som helst.

Justeringar inkluderar kurvor, nivåer, nyans och mättnad, selektiv färgändring och svartvit. Ett avancerat reparationsverktyg använder maskininlärning för att ta bort störande objekt, och maskininlärning används även för automatisk förbättring av hela bilder.

Pixelmator Photo fungerar med alla modeller av Ipad Pro, nya Ipad Air och Mini, samt femte och sjätte generationen Ipad. Det betyder en A9-processor eller nyare.