Uppdatering 2019-04-09:

5-nanometerschipp

Förra årets Iphone-modeller är bestyckade med Apples A12-processor, som var den första processorn tillverkad med 7-nanometersteknik att börja levereras till kunder. Processorn tillverkas av TSMC som sedan några år tillbaka producerar samtliga A-processorer.

Årets nya Iphone-modeller väntas få en A13-processor som också tillverkas med 7-nanometerstekniken, men redan nästa års modeller med A14-processor kan ta ett stort kliv framåt med hjälp av 5-nanometersteknik.

Det är Digitimes som rapporterar att TSMC har slutfört den grundläggande utvecklingen av tekniken, vilket innebär att kunder som Apple nu kan börja designa sina chipp för tillverkning nästa år.

TSMC:s teknikdirektör Cliff Hou säger i ett pressmeddelande att utvecklingen drivs på av efterfrågan på 5g och ai.


Tidigare:

Tidigare rykten om Iphone har hävdat att telefonmodellerna uteslutande får oeld-skärmar nästa år. Nu kommer uppgifter om storlekarna på dessa skärmar, enligt Digitimes. Enligt uppgifterna kommer Apple hålla fast vid tre storlekar för Iphone, men de kommer bli både mindre och större än dagens modeller.

Den minsta Iphone-modellen krymper till 5,42 tum (kan jämföras med Iphone XS som är 5,8 tum stor idag). En mittenmodell bli 6,06 tum stor medan den största Iphone-modellen växer till hela 6,67 tum. Iphone XS Max är idag 6,5 tum stor.

Skärmarna ska till största del tillverkas av Samsung, medan företag som LG och Boe Technology kan komma att tillverka en mindre andel.