För några månader sedan blev det möjligt att använda Apple Music på Chromebook och nu är det dags för fler Google-relaterade nyheter.

Stöd för Chromecast är nämligen den stora nyheten i den senaste versionen av Apple Music för Android som släpptes under tisdagen. Därmed går det att strömma musiken till en tv eller anslutna högtalare, något som borde öka intresset för Apples musiktjänst ytterligare.

I övrigt erbjuds stöd för låttexter, radiostationer och mörkt läge. Antagligen bjuds vi även på de sedvanliga bugg- och säkerhetsfixarna, men det nämns inte i den medföljande dokumentationen.

Apple Music för Android kan laddas ner kostnadsfritt från Google Play, men för att använda tjänsten behöver du betala en månadsavgift.

Tidigare:

Apple Music har i dag bara stöd för strömning via Airplay på Iphone, och direkt via inloggning på till exempel Google Home och Amazon Echo. Android-appen däremot kan bara spela upp direkt i telefonen eller i anslutna högtalare.

Men kod från version 2.8.1 och 2.8.2 av appen som 9 to 5 Google har rotat i visar att stöd för Chromecast ser ut att vara på väg.

Koden visar bland annat att Apple har skaffat id-koder från Google för att strömma till Chromecast-produkter. Med stöd för Chromecast kommer det bli möjligt att skicka musiken från Apple Music till Chromecast ansluten till tv eller receiver, Chromecast Audio ansluten till högtalare, eller olika produkter med inbyggd Chromecast-funktion.

I februari dök kod upp i Google Assistant som visade att Googles digitala assistent kan få inbyggt stöd för Apple Music, vilket skulle innebära att du kan spela musiken på vilka prylar som helst som kan styras av Assistant.