Uppdatering (2019-08-20):

Apple Card har lanserats officiellt i USA

Nu har Apple lanserat Apple Card officiellt, även om några utvalda kunder fick det nya kreditkortet redan för några veckor sedan.

För att ladda ner Apple Card behöver användarna se till att ha IOS 12.4 eller senare på sin Iphone. Sedan är det bara att öppna appen Wallet och fylla i diverse personuppgifter som adress och födelsedatum, något som tar mindre än en minut.

En kul detalj är att det virtuella kortet byter färg beroende på vad du lägger dina pengar på. Går du ofta på restaurang blir kortet mer orange, medan det blir mer rosafärgat om du lägger pengarna på underhållning.

De som så önskar kommer även att kunna beställa ett fysiskt kort, något som kan vara smidigt om du handlar i en butik som inte accepterar betaltjänsten Apple Pay.

Enligt tidigare uppgifter diskuterar Apple med finansmyndigheter i Europa, men räkna med att det kan ta ett bra tag innan Apple Card finns tillgängligt i Sverige, Finland, Danmark och Norge.


Uppdatering (2019-06-23):

Bilder visar Apple Card i verkligheten – når tusentals användare

Apple är i full gång att låta sitt kommande kreditkort nå ut i verkligheten, men innan det når allmänheten återstår ytterligare några tester för att kunna hitta och reda ut eventuella buggar. Bland annat ska Apple just nu skicka ut tusentals kreditkort till anställda på Goldman Sachs, det företag man samarbetar med kring kreditkortet. Det rapporterar Bloomberg.

I samband med det har även ytterligare bilder på kortet och den förpackning kort kommer i läckt ut. Bland annat Imore har visat bilder på kreditkortet, som hittills bara funnits hos Apple-anställda. Där framgår också att kortet i titanium väger knappa 15 gram.

Apple Card
Foto: Imore
Apple Card
Foto: Imore

Även teknikjournalisten Mark Gurman på Bloomberg har fått ett eget Apple Card att testa innan kortet lanseras brett för allmänheten. Apple Card kommer inte till Sverige i första taget, och något datum för när det kan komma hit finns ännu inte.

Finally got mine pic.twitter.com/xr4TvLc8T2

— Mark Gurman (@markgurman) 22 juni 2019

Uppdatering (2019-05-13):

Apple-anställda börjar få de första Apple-kreditkorten

De första bilderna på Apple Card och dess förpackning har nu setts i verkligheten. Det är Ben Geskin som har delat de första bilderna på Apple Card på Twitter. Enligt uppgift har Apple-anställda börjat få de första korten, och det är dem vi ser på bilderna här.

På bilderna ser vi också den förpackning som kortet ska levereras till kund i. Där finns bland annat ett nfc-chip som gör parkopplingsprocessen liknande den som med Airpods – användaren håller bara sin Iphone över chipet och kortet ska därefter parkopplas.

Apple Card lanserades i mars tillsammans med en rad tjänster som Apple Arcade, Apple TV Plus och Apple News Plus.


Uppdatering (2019-03-29):

Apple Card bara för en användare åt gången

Apple Card lovar mycket, och än så länge verkar det hålla sina löften – som att det inte finns några som helst avgifter kopplade till det nya kreditkortet utöver räntekostnader. Tech Crunch har i en lång artikel sammanställt vad som gäller för kortet när det väl lanseras.

Bland annat fastslås att det mycket riktigt inte kommer finnas några förseningsavgifter eller övertrasseringsavgifter. Vissa har spekulerat i att Apple ändå kommer höja räntan för den som övertrasserar kortet, men så verkar det inte heller bli. Apple ska också försöka placera kortinnehavare lägre ned på ränteskalan.

Vidare rapporteras att kortet är personligt och inte kan användas av flera personer. Det fysiska kortet har inte stöd för kontaktlösa betalningar – för det är tanken att vi ändå ska använda Apple Pay. Kortet aktiveras däremot genom att hålla det mot en Iphone, ungefär som när vi parkopplar Airpods.

En intressant säkerhetsfunktion är att Apple Card kan generera virtuella kortnummer när vi betalar online. Efter en betalning på en sida vi kanske inte litar på helt och hållet kan vi sedan generera ett nytt kortnummer. Fler uppgifter om kortet kan läsas hos Tech Crunch.

Än så länge finns ingen officiell information om internationell lansering, men Goldman Sachs vd har sagt att det planeras.


Tidigare (2019-03-28):

Stort intresse för Apple Card

Apple har ingen jättenärvaro på Youtube, men lägger ändå upp introduktionsvideor, reklamfilmer och en och annan samlingsvideo. Efter måndagens event där nya tjänster presenterades lade företaget upp videor om Apple Arcade, Apple Card, Apple TV Plus och Apple News.

Av filmerna har, något förvånande kanske, den om Apple Card flest visningar med 15 miljoner. Apple TV Plus-filmen har 12 miljoner, men Apple Arcade-filmen har bara 386 000. 15 miljoner är även fler än till exempel introduktionsfilmerna för Iphone XR och Ipad Pro, och filmer som Dear Apple med brev från Apple Watch-användare.

Kortet ska som sagts släppas i USA i sommar, men Goldman Sachs Internationals vd Richard Gnodde har sagt att internationell lansering också planeras. Flera kommentatorer har påpekat att varken cashback-bonusen eller några av de andra fördelarna med kortet är bäst-i-klassen.


Tidigare:

I februari rapporterade Wall Street Journal att Apple har tagit fram ett kreditkort tillsammans med Goldman Sachs, och nu har kortet lanserats.

Apple Card, som kortet heter, kommer släppas först i USA i sommar, och använder precis som ryktet sade Mastercard-nätverket. Du ansöker om kortet direkt från Wallet-appen och kan använda det direkt om din ansökan godkänns, men ett fysiskt kort kommer också i brevlådan och är unikt: Kortet har enbart ditt namn och inget nummer, cvv eller utgångsdatum (de uppgifterna finns i Wallet-appen istället).

Apple har skrotat alla normala avgifter för kreditkort, så Apple Card inga förseningsavgifter, ingen årsavgift, inga valutaavgifter och inga övertrasseringsavgifter.

Istället för bonuspoäng eller liknande ger kortet cashback som betalas ut varje dag, tre procent för köp hos Apple, två procent med alla köp via Apple Pay, och en procent för alla köp med det fysiska kortet.

Apple nämnde ingenting om internationell lansering av kortet.