Uppdatering (2019-03-29):

Apple Card bara för en användare åt gången

Apple Card lovar mycket, och än så länge verkar det hålla sina löften – som att det inte finns några som helst avgifter kopplade till det nya kreditkortet utöver räntekostnader. Tech Crunch har i en lång artikel sammanställt vad som gäller för kortet när det väl lanseras.

Bland annat fastslås att det mycket riktigt inte kommer finnas några förseningsavgifter eller övertrasseringsavgifter. Vissa har spekulerat i att Apple ändå kommer höja räntan för den som övertrasserar kortet, men så verkar det inte heller bli. Apple ska också försöka placera kortinnehavare lägre ned på ränteskalan.

Vidare rapporteras att kortet är personligt och inte kan användas av flera personer. Det fysiska kortet har inte stöd för kontaktlösa betalningar – för det är tanken att vi ändå ska använda Apple Pay. Kortet aktiveras däremot genom att hålla det mot en Iphone, ungefär som när vi parkopplar Airpods.

En intressant säkerhetsfunktion är att Apple Card kan generera virtuella kortnummer när vi betalar online. Efter en betalning på en sida vi kanske inte litar på helt och hållet kan vi sedan generera ett nytt kortnummer. Fler uppgifter om kortet kan läsas hos Tech Crunch.

Än så länge finns ingen officiell information om internationell lansering, men Goldman Sachs vd har sagt att det planeras.


Tidigare (2019-03-28):

Stort intresse för Apple Card

Apple har ingen jättenärvaro på Youtube, men lägger ändå upp introduktionsvideor, reklamfilmer och en och annan samlingsvideo. Efter måndagens event där nya tjänster presenterades lade företaget upp videor om Apple Arcade, Apple Card, Apple TV Plus och Apple News.

Av filmerna har, något förvånande kanske, den om Apple Card flest visningar med 15 miljoner. Apple TV Plus-filmen har 12 miljoner, men Apple Arcade-filmen har bara 386 000. 15 miljoner är även fler än till exempel introduktionsfilmerna för Iphone XR och Ipad Pro, och filmer som Dear Apple med brev från Apple Watch-användare.

Kortet ska som sagts släppas i USA i sommar, men Goldman Sachs Internationals vd Richard Gnodde har sagt att internationell lansering också planeras. Flera kommentatorer har påpekat att varken cashback-bonusen eller några av de andra fördelarna med kortet är bäst-i-klassen.


Tidigare:

I februari rapporterade Wall Street Journal att Apple har tagit fram ett kreditkort tillsammans med Goldman Sachs, och nu har kortet lanserats.

Apple Card, som kortet heter, kommer släppas först i USA i sommar, och använder precis som ryktet sade Mastercard-nätverket. Du ansöker om kortet direkt från Wallet-appen och kan använda det direkt om din ansökan godkänns, men ett fysiskt kort kommer också i brevlådan och är unikt: Kortet har enbart ditt namn och inget nummer, cvv eller utgångsdatum (de uppgifterna finns i Wallet-appen istället).

Apple har skrotat alla normala avgifter för kreditkort, så Apple Card inga förseningsavgifter, ingen årsavgift, inga valutaavgifter och inga övertrasseringsavgifter.

Istället för bonuspoäng eller liknande ger kortet cashback som betalas ut varje dag, tre procent för köp hos Apple, två procent med alla köp via Apple Pay, och en procent för alla köp med det fysiska kortet.

Apple nämnde ingenting om internationell lansering av kortet.