Aktivera Iphones dolda förstoringsglas

Fortfarande svårt att se? Tur då att det finns en genväg i Kontrollcenter också för IOS inbyggda förstoringsglas. Det använder kameran för att första det vi ser framför oss, ofta med förvånansvärt bra kvalitet.

IOS Kontrollcenter tips

Skärminspelning – spela in det som händer på skärmen

Det här är en sådan funktion som faktiskt enbart finns i Kontrollcenter, och det finns inte med i grundinställningen så det kan vara lätt att missa. Men när vi har lagt till genvägen Skärminspelning kan vi alltså med ett klick spela in allt som händer på Iphone- eller Ipad-skärmen.


Miniräknare – slösa inte plats på hemskärmen

Att lägga till genvägen för miniräknaren direkt på Kontrollcenter är det klart snabbaste sättet att nå Kalkylatorn, men utan att appen behöver ta upp plats långt fram på hemskärmen. Ett smart sätt att spara plats helt enkelt.


IOS Kontrollcenter tips

Röstmemo – snabba röstanteckningar

Det här är ytterligare en smart app-genväg som ger snabb tillgång till en app, utan att vi nödvändigtvis behöver slösa utrymme på hemskärmen (och istället kan gömma undan appen längre bak eller i en mapp).

Den här genvägen är bra för dig som ofta använder appen Röstmemon för snabba noteringar. Med ett hårt tryck på genvägen kan vi starta en ny inspelning direkt från Kontrollcenter.


IOS Kontrollcenter tips

En snabbare väg till Anteckningar

Föredrar du att skriva dina anteckningar framför att tala dem är genvägen till Anteckningar att rekommendera.

Från denna genväg finns smarta snabbgenvägar till att skapa en ny anteckning, checklista, lägga till en bild eller att starta kameran att skanna ett dokument.


IOS Kontrollcenter tips

Strömsparläge – finns inget snabbare sätt

När strömmen tryter är det här det klart snabbaste sättet att aktivera Strömsparläget, snabbare både än att gå till Inställningar och att be Siri slå igång läget.