Under kommer Apple och Disney att lansera var sin tjänst för strömmande video, något som lett till diskussioner om det verkligen är möjligt för Disneys vd Bob Iger att behålla sin plats i Apples styrelse.

Nu rapporterar New York Times att Bob Iger lämnade posten den 10 september, alltså samma dag som Apple anordnade sitt Iphone-event.

I en intervju med CNBC för några månader sedan sade Bob Iger att han är väl medveten om riskerna med att sitta på dubbla stolar, men att han vid tillfället inte såg det som något större problem.

– När det blir diskussioner om tv eller filmer på Apples styrelse, så är jag inte med på de mötena. Det är inte många diskussioner, eftersom det fortfarande är ett väldigt litet affärsområde för Apple. Jag tycker inte att det är problematiskt för närvarande men det är något som jag måste hålla ett öga på, sade Bob Iger till CNBC.

En liknande konflikt uppstod 2009 när Googles dåvarande vd Eric Schmidt tvingades lämna sin plats i Apples styrelse. Detta som en konsekvens av att Google gav sig in i mobilbranschen.

Bob Iger har suttit i Apples styrelse sedan 2011, vilket hänger samman med att han var god vän till Steve Jobs som i sin tur satt i Disneys styrelse fram till sin död för sju och ett halvt år sedan.