Uppdaterad (2019-07-25):

LG bekräftar: Homekit- och Airplay 2-stöd torsdag 25 juli

Uppdateringen som ger stöd för Homekit och Airplay 2 på LG:s tv-apparater ska börja rullas ut redan under veckan, skriver LG i ett pressmeddelande. Uppdateringen ska från och med torsdagen den 25 juli rullas ut till mer än 140 länder samtidigt, så Sverige bör ha en rimlig chans att vara med i den första omgången.

LG noterar att uppdateringen kommer kräva att användaren har minst IOS 12.4 installerat på sin Iphone eller Ipad för att kunna använda de nya funktionerna.

Läs också! Hela listan: Alla tv-apparater som får Airplay 2-stöd under 2019

Sedan tidigare har LG också sagt att bara företagets tv-apparater från 2019 kommer få uppdateringen. Har du en 2018-modell eller tidigare finns tyvärr ingen uppdatering att hämta. Enligt LG för att man inte kommer kunna "leverera en sömlös användarupplevelse" till 2018-modellerna.


Tidigare: 

Med Homekit- och Airplay 2-stöd kommer ägare av nyare LG-apparater kunna slå av och på sina apparater från Kontrollcenter, och betydligt mer sömlöst än tidigare strömma video och ljud från sina IOS-apparater och Macar till LG-tv:n.

Nu har LG alltså bekräftat när denna uppdatering kommer: Någon gång under mitten av 2019. Vi önskar att LG varit mer specifika än så, men det är så mycket man avslöjar i sitt pressmeddelande.

Läs också! Hela listan: Alla tv-apparater som får Airplay 2-stöd under 2019

Som tidigare är det också bara LG-apparater från 2019 som kommer uppdateras. Den som köpte en LG-tv så sent som 2018 blir utan.

Läs mer! Namninsamling ber LG lägga till Airplay-stöd i äldre tv-modeller