Som vi har rapporterat om vid ett antal tillfällen tidigare kommer Apple att lansera en ny tjänst för strömmande video under 2019. Inspelningen av ett antal filmer och tv-serier pågår för fullt, men det går långt ifrån friktionsfritt, rapporterar New York Post.

Läs också: Allt vi vet om Apples kommande streamingtjänst

Regissörer, producenter och manusförfattare får gång på gång tillsägelser från Apple-höjdare att ändra på än det ena och än det andra. Apple vill att filmerna och tv-serierna ska vara familjevänliga, vilket innebär att scener med våld, sex eller svordomar får stryka på foten.

Vid flera tillfällen har till och med Apples vd Tim Cook blandat sig i processen, detta med uppmaningar om att ”inte vara elaka”. Det ställs dessutom krav på att teknik ska framställas som något positivt, inte som ett hot.

- De gör stora förändringar, avskedar manusförfattare och anställer nya. Det saknas en tydlig bild av vad de vill ha, säger en anonym producent om situationen till New York Post.

Apple väntas presentera den nya tv-tjänsten inom några veckor, men med tanke på alla förseningar lär den inte dra i gång förrän till hösten.