Under fredagskvällen hölls Apples bolagsstämma i Steve Jobs Theater. Tim Cook inledde mötet med att säga att han älskar bolagsstämman då han får träffa gamla vänner han bara ser en gång om året, skriver 9 to 5 Mac.

Apples chefsjurist Kate Adams tog sedan över och genomförde den formella delen av mötet med röstning om styrelsen och diverse frågor.

Ganska snart dök politik upp på mötet, då konservativa aktieaktivisten Justin Danhof kallade Apples mångfaldspolicy ”sexistisk och rasistisk” och efterfrågade fler konservativa styrelseledamöter. En annan aktieägare fick ordet och passade på att klaga på att Apple donerade en miljon dollar till ideella människorättsorganisationen Southern Poverty Law Center, vilket fick många i publiken att bua.

Tim Cook kommenterade med att lista fem saker Apple tror på: Miljön, invandring, mångfald, kapitalism och integritet.

Ganska snart övergick samtalet till mer typiska ämnen för Apple-stämmor. En aktieägare frågade till exempel varför det inte går att föra över filmer via usb-c på Ipad Pro, och en annan vad strategin för Filemaker är när det gäller små och medelstora företag.

Tim Cook avslöjade under mötet att Apple förvärvade 18 företag under 2018.