Då och då kommenterar den gamla medgrundaren ”Woz” Apple och var företaget står idag, och rätt ofta är det i mer oroliga ordalag.

När både Huawei och Samsung med flera nyligen visat upp vikbara telefoner, säger sig Wozniak i en intervju med Bloomberg vara orolig för att Apple halkar efter. Wozniak konstaterar att Apple varit ledande med tekniker som Touch ID, Face ID och mobila betalningar med Apple Pay, men att Samsung och Huawei leder utvecklingen när det kommer till vikbara smarta telefoner.

– De (Apple, reds anm.) är inte ledande när det kommer till saker som vikbara telefoner, och det oroar mig för jag vill verkligen ha en vikbar telefon. Det är en sådan teknik som verkligen fångar mitt intresse, säger Wozniak till Bloomberg.

Läs också! Mate X: Huawei släpper vikbar 5g-telefon

Steve Wozniak
Foto: Jonas Ryberg/IDGSteve Wozniak.

Han nämner dock att Apple kan överraska och att ”de alltid arbetar på saker bakom kulisserna.”

De som följt Apple vet dock att företaget ibland tar fram tekniker som leder utvecklingen, däribland nyss nämnda Touch ID, men också att företaget undviker att testa tekniker på sina kunder. Vikbara skärmar är fortfarande något helt nytt, och än är det inte klart om det är något som användare kommer uppskatta i sin nuvarande form.