Apple Pay finns i dag i 31 länder plus Hong Kong, Guernsey, Jersey och Isle of Man. Saudiarabien och Tjeckien lades till nu i veckan. Hur många banker som har anslutit varierar kraftigt mellan de olika länderna (vilket svenska Iphone-användare är smärtsamt medvetna om), men tjänsten är populär och växer.

Undersökningar som investmentfirman Loup Ventures har låtit göra pekar på att 43 procent av Iphone-användarna runt om i världen hade aktiverat Apple Pay vid årsskiftet, skriver Appleinsider. Det var en uppgång från 36 procent kvartalet innan och 20 procent samma tid året innan. Med 900 miljoner aktiva Iphone blir det cirka 383 miljoner Apple Pay-användare.

Loup Ventures analytiker Gene Munster och Will Thompson skriver till investerare att bara 12 procent av användarna är amerikaner, trots att amerikaner utgör 21 procent av alla Iphone-användare. En av flera bidragande faktorer till det är att kontaktlösa betalningar fungerar i kollektivtrafiken i bland annat Kina, Japan och Storbritannien.