Säkerhetsrapporten är frivilligt rapporterade uppgifter om företags säkerhetsarbete kring självkörande bilar, och de innehåller sällan några djupgående detaljer. Apples rapport är mycket kortare än konkurrenternas rapporter, bara sju sidor lång.

Och de sju sidorna innehåller ingen ny information som ger ledtrådar om vad Apples mål för projektet egentligen är. Som man tidigare berättat verkar Apple tycka att all typ av automation och självkörning är intressant, inte bara när det gäller bilar eller transport, skriver Macrumors. Fortfarande är det alltså lika oklart vad Project Titan egentligen kan mynna ut i.

Missa inte! Nya uppgifter: Apples självkörande bil inte så usel som tidigare trott

Apple delar dock med sig av vissa detaljer i rapporten, som att företagets system använder en kombination av lidar, radar och vanliga kameror för att samla information om sin omvärld. För varje ny funktion som implementeras testas funktionerna rigoröst först, bland annat i teoretiska scenarier med data från körning på riktiga vägar.

Vissa rykten har pekat mot att Apple kan släppa någon typ av självkörande fordon mellan 2023 och 2025. Den här rapporten ger dock inga ytterligare indikationer på om och i så fall när en sådan lansering kan ske.