Uppdatering (2019-02-23):
Flera användare har anklagat Adobes program för professionell videoredigering, Premiere Pro, för sprängda högtalare (läs mer nedan).

Den senaste uppdateringen, version 13.0.3, ska nu skickas ut genom Adobes molntjänst Creative Cloud, skriver Appleinsider. Versionen ska ”reducera oljud” och inte längre orsaka höga sprakanden och oljud i högtalarna när ljudinställningar justerades.

Adobe har tidigare sagt sig vara medvetna om buggen, men hur företaget ställer sig till en eventuell ersättning till de användare vars högtalare gått sönder – en mycket dyr reparation – är oklart.


Tidigare:

Flera användare på Adobes supportforum diskuterar ett problem där Adobe Premiere 2019 Audio ska ha skapat höga ljud medan användaren ändrat ljudinställningar i programmet. En användare beskriver att ljudet var så högt att det gjorde ont i hans öron, och efter det fungerade inte längre högtalarna. Det skriver Macrumors.

Problemet ska finnas i både version 12.0.1 och 12.0.2 av Premiere Pro CC för Mac. Hur många som drabbats av problemet, vad det ens beror på och om felet är Adobes eller Apples (eller bådas) är oklart i dagsläget.

Missa inte! Allt vi får se i Macbook Pro nästa år – så blir 2019-modellerna

Oavsett vad kan det leda till dyra reparationer. En användare rapporterar att felet kostade 600 dollar att laga (ungefär 5 500 kronor) då hela top caset inkluderande tangentbord, styrplatta, batteri och trackpad var tvunget att bytas.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 13745 kr.

Bästa pris just nu: 12788 kr