Felmeddelandet ”Det här tillbehöret stöds kanske inte” dyker sedan ett par år tillbaka upp som ett sätt att få kunder att undvika att använda Iphone-laddare med låg säkerhet eller som inte är mfi-certifierade. Monica Emerson, boende i Kalifornien, USA, menar dock att detta meddelande dyker upp även när hon använder medföljande Apple originalladdare för att ladda sin Iphone. Det skriver Macrumors.

Felmeddelande det här tillbehöret stöds inte
Foto: Igeeksblog

I stämningsansökan menas att Apple på detta sätt ”specifikt designat och programmerat för att avfärda, från och med november 2016, gamla Iphone-laddare från att ladda Iphone”. Emerson menar att det är ett sätt för Apple att tvinga användare att köpa en ny laddare.

Att Apple skulle varna för sina egna laddare låter otroligt. Antingen använder Emerson en lightning-sladd kopplad till laddarn som inte har mfi-certifieringen, eller så varnar hennes Iphone 7 för sina egna laddare helt i onödan, vilket inte ska vara helt ovanligt om sladden är skadad eller liknande. Emerson söker upprättelse för de kostnader hon menar att detta medför för henne och andra i U.S. District Court for Central California.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8290 kr.

Bästa pris just nu: 7999 kr