3. Webbkameran är skräp

Kameran har visserligen 720p-upplösning, vilket fortfarande är bättre än Macbooks skämt till 480p-kamera. Men den är allt annat än bra. Det behöver inte bli särskilt mörkt alls – det räcker med att vi sitter i en skuggig del av ett rum – för att bilden ska bli rejält brusig och kontrastlös. Snart är det svårt att ens urskilja sig själv mot bakgrunden.

Att ha ett videosamtal med någon är nästan pinsamt, och det blir lättare att välja Iphone istället som har en bra mycket bättre frontkamera. Vi behöver en bättre webbkamera i Macbook Air.


Fem saker vi vill ändra med Macbook Air

4. En i7-processor

För Macbook Air finns bara en enda processor. Förmodligen vill Apple göra köpprocessen så enkel som möjligt. Men eftersom vi kan välja till en större hårddisk och mer arbetsminne, varför kan vi inte välja till också en snabbare processor?

Läs också! Därför borde Macbook och Macbook Air byta namn

Intel Core i5 1,6 gHz är det enda val som finns, en hyfsat kompetent processor som kan Turbo Boosta rätt högt. Men visst hade det varit trevligt också med en Core i7.

Intel har en lämplig Intel Core i7-8500Y som kan konfigureras till sju watt, som Apple valt för Macbook Air. Den kan dessutom Turbo Boosta upp till 4,2 gHz. Varför denna inte finns att välja till Macbook Air är svårt att förstå. Men visst, om högre hastighet är viktigt är Macbook Pro ändå ett bättre val.


5. Snälla, 256 GB lagring som standard

Det börjar kännas snålt att bara erbjuda 128 GB lagring i grundmodellen. Visst, Macbook Air är inte ensam om det, och visst, Apple väljer ssd-chip som är rejält snabba.

Men så länge vi inte använder molnet till nästan all vår lagring blir det snart svårt att klara sig på bara 128 GB lagring. System och installerade program tar upp en hel del utrymme. Några bilder och filmer på det, så är det snart fullt.

256 GB känns som det minsta rimliga. Vi önskar att nästa uppdatering av Macbook Air blir den första med 256 GB lagring som standard.