Macbook Air torde vara en av Apples absolut viktigaste Macar. Det är ett vettigt alternativ mellan den avskalade Macbook och den dyrare, tyngre Macbook Pro. Så visst är det viktigt att det blir rätt.

Överlag är vi nöjda med Macbook Air, men visst finns det saker som kan och bör förbättras. Här listar vi några av de frågetecken, funderingar och rena klagomål vi har på nuvarande Macbook Air, en dator som vi har levt med nästan dagligen sedan lanseringen hösten 2018.

Läs också! Långtidstest: Första månaden med Macbook Air

1. Priset – på gränsen

Om det bara fanns en sak vi kunde ändra så är det så klart det viktigaste: prislappen. Apples listpris på hela 14 995 kronor är verkligen på gränsen till vad datorn är värd. Om vi vill lägga till mer arbetsminne (en god idé eftersom det inte kan göras i efterhand) är vi snabbt uppe i Macbook Pro-priser. Dessutom är det ett par tusenlappar högre än utgående modell, även om det ska sägas att datorn har blivit rejält mycket bättre också.

Den som vill spara en slant bör snegla på återförsäljare som ofta säljer åtminstone basmodellen till ett lägre pris. Men till nästa uppdateringar av Macbook Air hoppas vi att Apple sänker också sitt egna listpris ett snäpp, precis som man gjorde med förra generationen Macbook Air efter något år.


Fem saker vi vill ändra med Macbook Air

2. Snabbare laddare – 30 watt är för klent

Macbook Air är med sin Y-processor strömsnål, men har ett nästan lika stort batteri som Macbook Pro. Trots det är laddaren bara hälften så kraftfull. Med andra ord; det tar lång tid att ladda Macbook Air, särskilt om vi har laddande tillbehör tillkopplade.

Vi har klagat på Macbook Air-laddaren förr, och hoppas att Apple kostar på sig en mer kraftfull laddare nästa gång.

Läs mer! Nya Macbook Air säljs med för klen laddare (det här kan du göra åt saken)

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple MacBook Air - 1,6GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 13984 kr.

Bästa pris just nu: 16690 kr