En lösenordshanterare är ett utmärkt sätt att slippa komma ihåg alla lösenord själv. Med ett par enkla tryck loggar vi in, dessutom på ett säkrare sätt. Dels eftersom lösenorden kan vara ordentligt krångliga då vi inte behöver komma ihåg dem själva, dels för att vi inte använder samma lösenord på flera konton.

Allt det här blir ännu bättre om processen är så enkel att vi bara visar vårt ansikte för telefonen. Här tipsar vi om fem lösenordstjänster som har stöd för Apples ansiktsigenkänning Face ID. Om Face ID stöds, finns i princip alltid också stöd för Touch ID.

Missa inte! Jämförande test: Därför ska du ha en lösenordshanterare – och här är bästa alternativen

Lösenordshanterare för Iphone med stöd för Face ID

1password – närmast en klassiker i sammanhanget

När det kommer till lösenordhanterare för IOS är 1password nog en av de första som många tänker på. Säkerheten är hög och givetvis finns stöd för mer än bara IOS – även Mac, Windows och en rad webbläsarpluginer stöds.

Det finns inget enklare gratisalternativ, men däremot en 30 dagars kostnadsfri provperiod. Oavsett vilken plan du väljer lär du knappast bli besviken. Att logga in med ansiktet är inte bara säkert, det är rätt häftigt också.

Mer info: 1password.
Pris: 409 kronor för ett år (i App Store).


Enpass

2. Enpass – mindre känd favorit

Mindre omtalad är Enpass, som dock blev en favorit när vår systerpublikation PC För Alla testade lösenordshanterare för inte så länge sedan. Tjänsten använder för ovanlighetens skull inte en prenumerationsmodell, utan ett engångsköp av mobilappen. Desktop-programmet för Windows, Linux och Mac är gratis, medan en pro-uppgradering av IOS-appen kostar 129 kronor.

All dekryptering av lösenord sker lokalt på enheten, och med öppen källkod som har granskats av säkerhetsexperter.

Mer info: Enpass.
Pris: 129 kronor för mobilappen i App Store.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8590 kr.

Bästa pris just nu: 6489 kr