Under natten har nyheten om en bugg i Apples Facetime spritt sig som en löpeld på Twitter och andra sociala medier. Användare upptäckte att det går att lura Facetime att börja spela ljud och video från en Iphone innan du har svarat på ett inkommande samtal, skriver 9 to 5 Mac.

Buggen ligger i gruppsamtalsfunktionen i Facetime, och för att aktivera den startar du ett Facetime-samtal med en person och lägger sedan snabbt till dig själv som en ny deltagare. Då börjar din telefon spela ljudet från mottagarens telefon trots att den fortfarande visar skärmen för inkommande samtal. Det här pågår tills samtalet automatiskt avbryts om motparten inte svarar. Det finns ingen som helst indikation på att ljudet skickas, vilket gör att du i ett antal sekunder har kunnat spionera på nästan vem som helst med en Iphone.

Några timmar efter att nyheten började spridas stängde Apple helt ner Facetimes gruppsamtalsfunktion för att stoppa den tills en buggfix kan rullas ut, vilket företaget säger blir senare i veckan.

Trots att servrarna ska ha stängts av har det förekommit rapporter om användare som lyckats utnyttja buggen, så om du vill vara helt på den säkra sidan kan det vara bäst att stänga av Facetime i Inställningar -> Facetime tills Apple har släppt en buggfix.