Microsoft har, precis som utlovat, släppt sina Office-program för Mac på Mac App Store. Det handlar om hela sviten: Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Office 365-programmet. Även Onedrive och Onenote hamnar i kategorin, även om de har funnits sedan tidigare.

Det är precis samma program som du kan ladda ner från Microsoft och det krävs en Office 365-prenumeration för att använda dem. Du kan antingen aktivera en existerande prenumeration eller köpa en ny med Apples köp-i-appen-funktion.

Apple meddelade att Microsoft skulle släppa Office på Mac App Store under presentationen av Mac OS Mojave på WWDC i somras. Butiken har dragits med bristande intresse och många utvecklare har klagat på bland annat bristen på uppgraderingspriser, så lanseringen får ses som en vinst för Apple som nu kan peka på att ett av de viktigaste programpaketen finns i butiken.

Som Mac App Store-program har Office-programmen fördelen att de fungerar för användare som har Gatekeeper inställt på att bara tillåta program därifrån, och det blir även enklare för organisationer som använder Apple Business Manager för att centralstyra Macinstallationer.