Uppdatering: 2019-02-28:

190 får gå från bilprojektet

Tidigare under året blev det känt att ett par hundra personer får lämna Apples projekt för att ta fram mjukvara för autonom körning. Nu har uppgifterna kring förändringen klarnat ytterligare efter att Apple lämnat in officiella dokument om förändringen hos den kaliforniska myndigheten Employment Development Department. Det skriver 9to5mac.

Bland annat framkommer att det rör sig om 190 personer och inte 200, som tidigare rapporterat. De flesta som får gå har någon form av ingenjörsroll, däribland produktdesigners, hårdvaruingenjörer och mjukvaruutvecklare.

Enligt dokumenten avslutas anställningarna den 16 april.

Nya uppgifter: Apples självkörande bil inte så usel som tidigare trott


Tidigare (2019-01-24):

Uppgifterna har bekräftats av en talesperson för Apple, som kallar det hela för en omstrukturering. Det skriver CNBC. De 200 personerna som lämnar bilprojektet ska nu ta plats i andra delar av företaget, där en del ska arbeta med maskininlärning inom Apples övriga områden.

I ett uttalande till CNBC säger talespersonen:

"Vi fortsätter tro att det finns stora möjligheter med autonoma system, där Apple har unika möjligheter att bidra, och att det här är det mest ambitiösa maskininlärningsprojektet någonsin."

Missa inte! Toppanalytiker: Apple säljer bilar om fem år

Senaste gången bilprojektet såg ett större personaltapp var 2016. Sedan augusti 2018 leder Doug Field, Apple-veteran och före detta ingenjör på Tesla, arbetet tillsammans med en annan Apple-veteran, Bob Mansfield. Bilprojektet är enligt Apple i första hand inriktat på att utveckla självkörande system, inte på att faktiskt bygga en bil.