Tycker du att dina foton tagna med Iphone är riktigt bra? Då kan du vara med och tävla om att visas upp i Apples butiker och på stora reklampelare i utvalda städer.

Apple har utlyst en ny fototävling som pågar från 22 januari till 7 februari. En domarpanel kommer välja ut 10 vinnare från bidragen som delas på sociala medier med hashtaggen #shotoniphone under perioden eller mejlas in till shotoniphone@apple.com med filnamnet förnamn_efternamn_iphonemodell.

Domarpanelen består av fotograferna Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr och Chen Man samt Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack och Arem Duplessis från Apple.

En intressant detalj är licensen du godkänner genom att delta i tävlingen. Precis som när du delar bilder på sociala medier ger du företaget en royaltyfri, global oåterkallelig licens att använda bilden – men bara i ett år. Om Apple skulle vilja fortsätta använda vinnarbilderna efter ett år måste företaget alltså förhandla fram en ny licens.