Apple har inte själva tagit fram en webbspelare för Apple Music, men på WWDC i somras lanserade företaget Musickit JS, ett webbapi för att placera en Apple Music-spelare på en webbplats.

Det här har flera utvecklare utnyttjat för att bygga mer fullfjädrade webbspelare som inte har några andra funktioner. I december dök Play Apple Music upp, som använder en Google-liknande design, och nu kommer Musish som ser ut att kunna vara en officiell webbapp med ett mycket Apple-mässigt gränssnitt.

Musish är öppen källkod och du kan följa projektet på Github. Spelaren loggar in dig med Apples officiella api vilket gör att dina användaruppgifter aldrig visas för tjänsten – allt den får är ett så kallat token från Apple när du har godkänt inloggningen. Dina spellistor, favoriter och annat lagras inte heller någonstans.

Musish använder moderna webbtekniker för att bland annat göra det möjligt att dra och släppa för att lägga till låtar i spellistor och ändra ordning på låtar. Tjänsten har även inbyggda låttexter från Genius.

Eftersom projektet är öppet är det teoretiskt möjligt att köra det själv. Det enda kruxet är att du måste vara medlem i Apple Developer Program. Och vill du att funktioner som låttexter ska fungera behöver du även köra serverkod någonstans (Musish själva gör det med AWS Lambda).