Senaste uppdateringen (2019-03-20):

Ipod Touch kan lanseras 20 mars

Nya Ipad-modeller på måndagen, ny Imac på tisdagen – och en uppdaterad modell av Ipod Touch på onsdagen? Enligt en källa till Macrumors ska Apple ha planerat att släppa nya produkter från måndag till onsdag denna vecka, och onsdagen ska vigas åt en uppdaterad Ipod Touch. Säkerligen en smart metod av Apple för att rika uppmärksamhet mot sina produkter under tre dagar istället för att lansera alla på samma dag.

Enligt tidigare rykten ska det dock bara röra sig om en mindre uppdatering med ny processor på insidan. Touch ID lär bli kvar och om det blir tal om några designförändringar är de troligen minimala.


Senaste uppdateringen (2019-02-18):

Få nyheter att vänta för Ipod Touch

Analytikern Ming-Chi Kuo instämmer i tidigare rykten om att Apple enligt uppgifter planerade och något förvånande uppdatering av Ipod Touch kan bli av det mindre slaget – enligt uppgifterna kommer modellen bara få en snabbare processor. Det skriver Macrumors. Vilken processor nämns inte, men mest troligt blir det inte den senaste A12-processorn. Kanske däremot en A10- eller A11-processor.

Idag sitter en Apple A8-processor först presenterad år 2014 i enheten. Ska vi tro uppgifterna lär vi alltså inte få se en ny design, större skärm eller ens Touch ID, än mindre Face ID, i enheten.

Ipod Touch
Sjätte generationens Ipod Touch har sett likadan ut sedan den presenterades 2014.

Uppdatering (2019-01-27):

Uppgifter: Ny Ipod Touch kan sakna både Touch ID och Face ID

Dagens Ipod Touch, den sjätte i ordningen och lanserad år 2015, saknar Touch ID och förlitar sig enbart på lösenkod för inloggning. Och kanske det förbli så även i nästa modell, om en sådan kommer.

Utvecklaren Steve Troughton-Smith har, förutom nya Ipad-modeller med Touch ID, hittat referenser till en ny Ipod Touch i första betaversionen av kommande IOS 12.2. Modellen kallas Ipod 9,1, men saknar helt referenser moderna, biometriska inloggningsmetoder som Touch ID och Face ID.

Att lansera en ny produkt år 2019 utan moderna inloggningsmetoder låter kanske förvånande, särskilt som Iphone har haft Touch ID ända sedan 2013, men än så länge är detta bara rykten och teoretiska referenser i några rader kod. Vad som blir verklighet återstår att se.


Uppdatering (2019-01-21):

Ipod Touch i Ipad Mini-storlek

Efter att vi nåtts av den lätt förvånande nyheten att Apple kan ha en ny Ipod Touch på gång har vi fått se ett nytt koncept av Антон Курилов, som på sin egna sajt Rozetked drömt ihop hur en sådan Ipod Touch kan se ut. Konceptet upptäcktes först av Cultofmac.

Ipod Touch 7

Han har tagit fram renderingar av en Ipod Touch med en gigantisk skärm, hela sju tum och med upplösningen 1920 x 1080 pixlar. Det gör att Ipod Touch hamnar mellan Iphone XS Max och Ipad Mini i storlek. Vidare hoppas han att Ipod Touch får också Face ID som inloggningsmetod.

Ipod Touch

För att förtydliga kan vi alltså säga att de rykten som cirkulerar (läs mer nedan) inte på något sätt pekar mot att en uppdatering av Ipod Touch kan se ut just så här, men nog är det ett intressant koncept.


Uppdatering (2019-01-15):

Uppgifter: Apple jobbar på ny Ipod Touch

2015 släppte Apple en uppdaterad modell av Ipod Touch som fortfarande säljs jämte betydligt modernare Iphone- och Ipadmodeller. Precis som andra produkter som inte uppdaterats på länge har många trott att det är slutet för Ipoden, men i likhet med Mac Mini kanske det inte är så trots allt.

Macotakara påstår nämligen att källor bland Apples underleverantörer har avslöjat att företaget håller på att utveckla en uppdaterad modell.

Det finns än så länge inga detaljer alls om vad sjunde generationens Ipod Touch kan innehålla, om det till exempel kan bli tal om en heltäckande skärm och Face ID. Macotakara spekulerar att det handlar om att ha en billig inkörsport till tjänster som Apple Music.