Apple Watch kan hålla koll på din hälsa genom att mäta olika aspekter av din kropp: Puls, rörelse och snart även ekg. Genom att hålla koll på dessa under dagen kan klockan säga ganska mycket om din hälsa, men det finns så klart mycket annat som kan mätas.

Aura är ett nytt litet företag som förra året finansierade ett fitnessarmband kallat Aura Band på Kickstarter och Indiegogo. Trots att de första leveranserna av det armbandet kom igång först i slutet av 2018 har företaget kommit till CES för att visa upp nästa produkt, skriver Engadget. Aura Smart Strap använder samma teknik som Band men används med en Apple Watch.

Auras armband använder bioimpedans för att uppskatta din kroppskomposition, det vill säga hur stor del av kroppsvikten som utgörs av muskler, fett och ben, men även hur mycket vatten du har i kroppen. Enligt företaget är träffsäkerheten kring 91 procent.

Resultaten kan synkas med Apples Hälsa och Auras egna app som till exempel kan varna dig om du verkar ha druckit för lite vatten.

Auro Smart Strap ska släppas innan sommaren och kosta cirka 800 kronor.