Även 2021 ser företaget ut att tuffa på med några väntade produktlanseringar och kanske även ett par produkter i helt nya kategorier. Det här är de prylar Apple ryktas släppa under 2021.

Mac

År 2021 väntas Apples egna M1-processorer komma också till de mer proffsinriktade modellerna av Mac. Hett efterlängtad är en ny Macbook Pro som redan från början designats för Apples egna processorer istället för Intels.

2021 års Macbook Pro väntas dessutom få tillbaka en hel del portar som tidigare fått stryka på foten, däribland hdmi och sd-kortläsare.

Krönika: 2021 kan bli året Macen får allt vi frågat efter

Möjligen kan även en ny Macbook Air släppas, men där har ryktesfloden varit mindre. En ny Macbook Air kan dröja till 2022.

Vad gäller Apples stationära datorer väntas en ny Imac med Apple Silicon och dessutom – för första gången på många år – med ny design.

Även Mac Pro lär få Apple Silicon så småningom men om det sker under 2021 är betydligt mer osäkert jämfört med Macbook Pro och Imac.

Läs mer! Uppgifter: Nya Imac kommer i en mängd olika färger


Iphone

Varje år kommer en ny serie Iphone-modeller, något annat vore en skräll. I år är det dags för Iphone 13 (förutsatt att Apple vågar sig på ett otursnummer). Ryktena talar om en fortsättning på dagens serie, med fyra modeller i olika storlekar med en ”vanlig” och en Pro-serie.

En av de största designnyheterna kan bli en mindre ”flärp” för Face ID. I övrigt väntas en A15-processor, skärmfrekvens på 120 Hz samt sedvanliga kameraförbättringar.

I Iphone-relaterade nyheter pekar även några rader kod i IOS 14.5 mot att Apple kan komma att lansera ett batteripack för Magsafe för Iphone 12-serien. En sådan produkt kan redan dyka upp på ett mars-event.


Apple Watch

I samband med nya Iphone-modeller brukar också nya Apple Watch-modeller släppas. I år är det dags för Series 7 och det är rimligt att tro att någon ny form av hälsosensor kommer dyka upp. Mycket mer än så är inte känt om höstens modeller.

Läs mer: Uppgifter: Apple Watch kan få ny typ av blodsockermätning

Om Apple Watch SE uppdateras även i år, eller om den – som Iphone SE – kommer att uppdateras mer sällan är inte känt i dagsläget.


Ipad

På Ipad-fronten kan det hända en hel del under 2021. Det ryktas om en ny generation Ipad Pro med 5g-uppkoppling och, för första gången i en Apple-pryl, en mini-ledskärm.

Ipad Mini kan lanseras i en ny storlek, men fortfarande vara mindre än övriga modeller. Vissa rykten pekar mot att den minsta Ipad-modellen kan få samma typ av skärm om Ipad Pro och därmed bli mer av en ”Ipad Pro Mini,” men det är ännu osäkra rykten.

Läs mer! Uppgifter: Ny modell av Ipad Mini dröjer till hösten

En ny version av Apples billigaste Ipad 10,2 tum väntas också. Den kan bli tunnare än tidigare, kanske som den 6,3 millimeter tunna Ipad Air av förra generationen, som i sin tur hade samma utseende som Ipad Pro år 2017.

En ny Ipad Air släpptes under 2020, så där väntas inga större nyheter.


Apple TV

Sedan 4k-modellen släpptes i september 2017 har inte mycket hänt på Apple TV-fronten, men 2021 kan betydligt mer hända. Vissa rykten pekar mot två nya modeller, en med A12-processor och en dyrare modell med A14X som ska kunna spela betydligt tyngre spel genom Apple Arcade.

Båda modellerna ryktas få en ny fjärrkontroll som kan hittas via en uppdaterad Hitta-app.


Airpods och wearables

Även på Airpods-fronten väntas större nyheter under 2021. Vi lär få se Airpods 3, med ny design och ett kortare skaft som påminner om Airpods Pro. Avsaknad av brusreducering ska dock hålla ned prislappen.

Airpods Pro väntas även de få en uppdatering, här med mer kompakt design och ett nytt chipp för den trådlösa kommunikationen. Enstaka rykten har pekat mot en lansering i april, men när det verkligen sker återstår som vanligt att se.

Till sist återstår lite av en joker i gänget. Prylhittarbrickan Airtags, som det ryktats om i snart en evighet, kan dyka upp under 2021, kanske redan under ett mars-event.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8499 kr.

Bästa pris just nu: 4495 kr