2019 var ett intensivt år för Apple med en rad nya produkter: Airpods Pro, Mac Pro, Pro Display XDR och en ny Macbook Pro som till sist adresserade tangentbords-debaclet – för att nämna bara några nyheter.

Även 2020 kan bjuda på en del nytt. Här är det vi väntar oss att få se.


Fler Macar med nytt tangentbord

Macbook Pro i dess nya 16-tumsstorlek blev Apples första bärbara Mac att få ett nygammalt tangentbord som ett svar på de problem som omgärdat fjärilstangentborden. Nu återstår bara att se hur länge det dröjer innan tangentbordet kommer till fler modeller.

Apple nya produkter 2020

Först ut torde 13-tumsmodellen av Macbook Pro vara. Apple har visserligen tydligt sagt att ett nytt tangentbord i 16-tummaren inte automatiskt betyder att det kommer till fler modeller, men rykten från relativt trovärdiga källor har ändå hävdat att det kommer hända under första halvan av 2020.

Macbook Air kommer säkerligen bli den knivigaste modellen att sätta in ett nytt tangentbord i. Den är tunnast, och det kan säkert dröja ett par år innan den får ett nytt tangentbord. I vilket fall som helst är det svårt att se rimligheten i att sälja tre datorer sida vid sida, där en av dem har ett hyllat tangentbord och de två andra har ett rykte om sig att gå sönder hela tiden. Åtminstone 13-tums Macbook Pro lär därmed uppdateras snart.


Apple nyheter 2020

Billigare Iphone-modell – men inte någon ”Iphone SE 2”

Mycket talar för att Apple kommer släppa en ny Iphone framåt vårkanten. Eller ny och ny… det är snarare ett hopkok av tidigare komponenter, precis som Apple gjorde med Iphone SE år 2016. Mobilen ryktas få samma processor som Iphone 11, men i samma chassi som Iphone 8.

För den som vill ha senaste prestanda men i mindre format kan det bli en ny favorit. Största överraskningen är dock namnet. Enligt vissa uppgifter kommer den kallas Iphone 9.

Uppgifter: Apple släpper uppdaterad Iphone 8 nästa år


Iphone med ny design – och en försiktig 5g-start

Självklart lär vi få se en hel ny serie Iphone-modeller. Efter tre år med samma design kan det under hösten 2020 bli dags för en helt ny form på Iphone – och kanske även en modell med 5g.

Iphone 12: Allt om 2020 års modeller av Iphone


AR-glasögon – ”Iphones efterträdare”

Om den här produkten ser dagens ljus under 2020 kommer det utan tvekan vara den mest spännande Apple-prylen under 2020, men på många sätt känns det ändå lite tidigt för en sådan total revolution, som de påstådda Apple-glasögonen beskrivits som.

Flera rykten har talat om en försiktig lansering av produkten men att Apple själva ser glasögonen som en möjlig ersättare till hela Iphone, självklart på längre sikt då. Om Iphone har dominerat 10-talet kanske ett par glasögon kan dominera 20-talet.

Läs mer! Vad händer med Apples ar-headset? Här är allt vi vet


Touch ID:s återkomst – kanske

Återkommande och envisa rykten har talat om att Apple kommer återintroducera Touch ID under 2020. Det ska bli spännande att se om det alls händer men i så fall tror vi att det handlar om en helt annan produkt, och inte någon ny Iphone.

Läs mer! Touch ID kan komma tillbaka – här är den enda rimliga förklaringen till varför


Ny Ipad Pro

Det kom inte någon ny version av Ipad Pro 2019. En sådan väntas istället komma under 2020. Apple verkar ha landat i en uppdateringscykel för Ipad Pro på runt 18 månader, snarare än 12 månader som för Iphone. En ny modell på ett mars-event 2020 är därför troligt.

Apple: Nya modeller av Ipad Pro dröjer till 2020


Apple nya produkter 2020

Macbookens återkomst

En av de mest överraskande Mac-nyheterna under 2019 var att Apple helt sonika skrotade Macbook 12 tum. Det här hör mer till spekulationer än något annat, men möjligen kan 12-tummaren göra en återkomst under 2020, men med en intressant nyhet under skalet.

Med sin tunna och fläktlösa design skulle det onekligen vara en lämplig dator att bli den första Mac med en Iphone-processor. 2020 får utvisa om det verkligen blir så.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8499 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr