Om Apple följer sina tidigare mönster lär vi få se tre eller fyra event under året, med ett möjligt Ipad-släpp i mars, nya versioner av Apples operativsystem och kanske en Mac Pro i juni samt nya Iphone-modeller och Apple Watch i september. Har vi tur finns det också kvar någon Mac-nyhet för ett oktober-event 2019.

2019 kan bli ett rätt prylintensivt år, om vi ska tro rykten från bland annat den erkända analytikern Ming-Chi Kuo. Det kan bli tal om så mycket som 11 nya produkter – kanske fler – om dessa uppgifter stämmer. Dessa är främst:

 • En ny 16 tum stor Macbook
 • Nya Iphone 2019-modeller
 • Apple Watch Series 5
 • Airpods 2
 • Mac Pro
 • En ny 6k-skärm
 • Ipad Pro
 • Ipad Mini 5
 • Ipad (sjunde generationen)
 • Ipod Touch
 • Airpower

Det är alltså de produkter som Apple-gurun Ming-Chi Kuo har förutspått, men vi förväntar oss faktiskt ännu fler släpp än så, mjukvaror och tjänster inkluderat.


Macbook Pro

Macbook Pro 16 tum – en för tidig nyhet?

Det här var ett oväntat rykte som dök upp i januari månad. Det är lite tidigt för Apple att visa upp en ny Macbook Pro redan under 2019. Om Apple skulle följa sina tidigare mönster borde nästa generation Macbook Pro visas upp först 2020, vilket då skulle vara fyra år sedan nuvarande generation visades upp. Men en rad problem har omgärdat denna generation Macbook Pro, så det är fullt möjligt att Apple påskyndat utvecklingen.

Uppgifterna talar om en Macbook Pro med en 16 eller 16,5 tum stor skärm, och med helt ny design. Intressant, minst sagt.


Iphone 2019

Nya Iphone-modeller – och ny design

Självklart kommer Apples enskilt viktigaste produkt uppdateras också under 2019. Om Apple inte blivit brända av alla uppgifter om svajig försäljning, lär företaget behålla sitt upplägg med två lyxigare oled-modeller samt en något enklare lcd-modell som det egentliga huvudnumret.

Eftersom 2018 var ett mellanår med milda uppdateringar vågar vi hoppas på lite större förändringar 2019. Vissa rykten har pekat mot tre kameror på baksidan och en lite mindre flärp. Kanske kan vi få se lite inspiration hämtad från nya Ipad Pro – platta kanter à la Iphone 5?

Önskelista: Det här vill vi se i Iphone 2019


IOS 13

IOS 13: Nyhetstungt släpp – kanske med ny hemskärm?

Om vi ska tro de rykten som sipprat ut från Apples högkvarter kommer IOS 13 bli en större uppdatering för både Iphone och Ipad. Det som blev över efter att Apple bestämde sig för att bara skicka med det viktigaste i IOS 12 lär komma i IOS 13 istället. Rykten har talat bland annat om ett nytänk kring hemskärmen.

Vi hoppas såklart också på fler nyheter, inte minst stöd för extern lagring över usb-c på Ipad Pro.

Guide: Det här kan du göra med usb-c i Ipad Pro


Apples streamingtjänst

Apples Netflix-utmanare

Utan att avslöja några detaljer har Tim Cook redan utlovat minst en ny Apple-tjänst under 2019. Vi räknar kallt med att det Apple-chefen talar om är den streamingtjänst som är mer eller mindre en öppen hemlighet vid det här laget. Den lär också komma till Sverige – rykten har talat om en bred lansering i hundratalet länder världen över.

Kanske får vi också se en Readly-liknande prenumerationstjänst för tidningar, men här är det mindre klart om den kommer till Sverige.

Missa inte! Allt vi vet om Apples kommande streamingtjänst


Airplay 2 på tv-apparater
Foto: Samsung

Vad händer med Apple TV?

Med en helt ny streamingtjänst vore det såklart intressant att se också en ny Apple TV. Det har gått ett tag sedan 4k-modellen lanserades nu, men den största nyheten på Apples TV-front för 2019 har faktiskt redan skett, nämligen att Apple öppnat upp delar av sin mjukvara och nu gör Itunes-innehåll, Airplay 2, Homekit-integration och Siri tillgängligt på tv-apparater från flera tillverkare under 2019.

Vissa rykten har pekat på att vi kan får se en mindre, billigare Apple TV som mer liknar en Chromecast, men det ser mindre troligt ut när Airplay 2 nu kommer till flera tv-modeller i år.

Läs mer! Hela listan: Alla tv-apparater som får Airplay 2-stöd under 2019


IOS-appar på Mac

IOS-appar på Mac

2019 kan bli ett spännande år för Mac, inte minst tack vare Apples arbete för att ta IOS-appar till Mac. Några IOS-appar (Hem, Aktier och Röstmemon) kom under 2018, men under 2019 ska också tredjepartsutvecklare kunna börja ta sina appar till Macen.

2019 bör alltså bli året då vi kan använda många av våra favoritappar från Iphone och Ipad, också på vår Mac.

Läs också! 6 anledningar till varför du redan borde köra Mojave på din Mac


Macbook
Foto: Roman Loyola/IDG

Macbook med Apple-processor

Hoppas kan vi i alla fall. Och vi hoppas innerligt att 2019 blir året då ”One more thing…” på WWDC 2019 är en Macbook 12 tum med en Apple-designad arm-processor på insidan.

Att se exempelvis den vrålsnabba A12X från Ipad Pro i Macbook skulle göra under för hastigheten, även om kompatibilitet med en del Mac OS-program lär bli en utmaning.

Läs också! Därför kommer Mac byta till Iphone-processorer (och snabbare än du tror)

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8499 kr.

Bästa pris just nu: 6990 kr