Mest efterlängtade: En ny generation Macbook Pro

Det är stort steg för Apple, och kanske ett ännu större steg för användare av Macbook Pro. I höst väntas Apple släppa en helt ny generation Macbook Pro, det första generationsskiftet sedan 2016 när nuvarande modeller först lanserades.

Apple M1 processor

Det här är den nya Macbook Pro-generation där Apple verkligen lär ha lyssnat på sina användare. Rykten pekar mot att Macbook Pro kommer få en helt ny design med plattare kanter, skärmstorlekar om 14 och 16 tum, samt en uppgraderad M1X-processor med möjlighet för bättre grafikprestanda.

Kanske mest exalterande är dock till synes simpla saker – men för en Macbook Pro-användare inga självklarheter – som fler portar, funktionstangenter istället för Touch Bar, och inte minst, Magsafes återkomst.

Nya Macbook Pro kommer utan tvekan bli höstens mest efterlängtade Apple-lansering.

När? Ryktessvängen har sagt september till november 2021. Om Apple gör som Apple brukar göra med nya Mac-lanseringar kommer den lanseras på ett separat Mac-event i oktober eller november med leveransstart kort därpå.

Läs mer: Allt om nya Macbook Pro


Minst spännande: Ny Ipad 10,2 tum

Misstolka inte, Ipad i sin budgetversion är tillsammans med Iphone SE den kanske mest prisvärda Apple-produkt som går att uppbringa. Men spännande, det är budget-paddan inte.

Ipad 10,2 tum

Nåväl, Apple väntas alltså lansera en ny Ipad i sin lägsta prisklass till hösten. Den Ipad som alltså bara heter Ipad. I höst väntas den få ett tunnare chassi i stil med den förra generationen Ipad Air. Och säkert kan vi vänta oss en processoruppgradering vid sidan om det.

Nyare teknik som sipprar ned till en lägre prisklass. Bra! Men inte spännande.

När? Kanske på årets Iphone-event i september, kanske på ett Mac-event senare i höst.

Läs mer: Allt om Ipad 7, 10,2 tum


Största frågetecknet: Ipad Mini 6

Ipad Mini för en något tynande tillvaro i Apples produktutbud, men tydligen har Apple ändå planer på att uppdatera denna modell.

Ipad Mini är minst, men inte billigast. Det är inget renodlat budgetalternativ, utan lite grann som Iphone 12 Mini är plattan istället till för den som letar efter en produkt med mindre skärm men utan att göra avkall på prestanda.

Den här gången ska Ipad Mini få en uppdaterad design i stil med storasyskonen Ipad Pro respektive Ipad Air, det vill säga en större skärm som sträcker sig längre ut i kanterna. På Mini-modellen kan det bli en 8,5 eller kanske 9 tum stor skärm. Hemknappen försvinner i samma veva, och vi väntar oss att Ipad Mini får samma lösning som Ipad Air för upplåsning, med Touch ID i viloknappen.

När? September, oktober eller november, gissningsvis samtidigt som Ipad 10,2 tum.


Lågoddsaren: Iphone 13

En höst utan ny Iphone är som en jul utan jultomte – klart det kommer en Iphone!

I år är det nästan mer spännande att spekulera i vilket namn Iphone kommer få, än exakt vilka nyheter som väntas. Det är inte 2010 längre, när vi kunde imponeras av en högupplöst skärm eller en vacker design i stål och glas.

Kommer Apple göra en piruett runt otursnumret 13 och kalla det något helt annat? Eller väljer man att släppa vidskepligheten helt, och bara kalla den Iphone 13? Vi väntar spänt.

Vill du ändå veta mer om nyheterna som väntas i Iphone 13 har vi en hel artikel om det här.

När? September.

Läs mer: Allt om Iphone 13


Mesta uppfräschningen: Apple Watch Series 7

Apple Watch följer efter Iphone, och kommer i ny skrud i september varje år. Det var bara det ovanliga pandemiåret 2020 som Apple Watch- och Iphone-lanseringarna särades på. I år gissar vi att Apple ändå vill lansera de två tätt sammankopplade produkterna på samma event, om allt går vägen. 

Apple Watch Series 7

I år får Apple Watch sin kanske största designuppdatering hittills, med ett utseende som passar bättre ihop med Apples övriga produktutbud. Här väntas platta sidor à la Ipad Pro, Ipad Air, Iphone 12, och kanske även nästa Macbook Pro.

I grunden har Apple-klockan sett likadan ut sedan hösten 2014, även om den fick lite större skärmar för ett par år sedan. Nu väntas en större uppdatering än så, även om Apple Watch basala hårdvara nog lär följa samma grundläggande idéer för interaktioner som tidigare, med en digital krona samt en knapp på sidan.

När? Troligen samtidigt som Iphone, om den är klar. Rykten pekar mot att just denna nya design har ställt till det för Apple, och att Series 7 därför kan dröja ett par månader.

Läs mer: Allt om Apple Watch Series 7


Mest ”det-var-på-tiden!” – Airpods 3

Airpods har sett likadana ut sedan Iphone 7 (!) släpptes. Det är med andra ord på tiden att vi får se ett par helt nya Airpods.

Airpods 3

Visst, varför ändra på ett vinnande koncept? Vi gissar ändå att Apple inte vill bromsa innovationstakten för en produkt som blivit så omåttligt populär på bara några år. Rykten har pekat mot att Apple ville släppa nya Airpods redan tidigare, men att inte minst pandemin har försenat utveckling och produktion.

Iphone 7 kommer ha hunnit bli Iphone 13, men nu kan det slutligen vara dags för nya Airpods 3.

När? Airpods och Iphone hör liksom ihop, så vi gissar att Apple vill lansera dem tillsammans – om Airpods 3 är klara till september.

Läs mer: Allt om Airpods 3


Mest oväntade: Imac 32 tum?

Apple släppte en färgstark nykomling tidigare under året i form av Imac 24 tum. Men Imac-nyheterna slutar inte där. Imac har länge funnits i minst två skärmstorlekar, så nu går vi och väntar på hur en Imac 27 tum ser ut. Eller 30 tum? 32?

Kanske blir den också mer proffsbetonad, med sin större skärm och inte minst den M1X-processor med möjlighet till bättre grafik som också lär komma till Macbook Pro.

Det är ingen vild gissning att Apple har en till Imac i sina testlabb. Däremot är det svårare att sia om när modellen verkligen är redo för lansering.

När? Kanske hösten 2021, men troligen någon gång 2022.


Och så ett gäng högoddsare

AR-glasögon, vikbar Iphone, Apple Car.

Mac Mini med ännu proffsigare prestanda, och en ny Mac Pro med nytt, mindre chassi – och framför allt Arm-processor på insidan.

Apple Car
Apple Car?

Apple har många, rejält omsusade produkter på gång, men att vi får se dessa redan under hösten 2021 kan vi nog glömma redan nu. Om Apple inte har lust att ge en liten sneak peak på vad som komma skall. Kanske är det dags att återuppväcka "One more thing?"