Batteriskal har blivit allt ovanligare, och för Iphone X fanns nästan inte ett enda för den som ville köpa. Det cirkulerar dock envisa rykten om att Apple är på väg att lansera en ny version av sin modell Smart Battery Case också för Iphone XS och Iphone XS Max – men Mophie verkar hinna före.

I samband CES-mässan i Las Vegas visar nu tillbehörstillverkaren upp batteriskalet Juice Pack Access till Iphone X/XS, Iphone XR samt ett till Iphone XS Max. Skalet ska ge upp till 31 timmars extra samtalstid för en Iphone XR och Iphone XS, upp till 25 timmar för Iphone XS. Hur många mAh det rör sig om framgår inte.

Missa inte! Ny ikon avslöjar batteriskal till Iphone XS (igen)

Batteriskal för Iphone XS, Iphone XR, Iphone XS Max
Foto: MophieJuice Pack Access för Iphone XR.

På skalet finns en usb-c-port som laddar upp batteriskalet. Till skillnad från tidigare modeller från Mophie är undersidan öppen så att vi kan använda telefonens egna lightning-port precis som tidigare, antingen för lightning-lurar, för att ladda telefonen eller för andra tillbehör. Dessutom finns stöd för trådlös laddning med prioritetsladdning – när telefonen med batteriskalet läggs på en laddplatta laddas först mobilens egna batteri upp, sedan batteriskalet.

Att hela mobilen blir klumpigare av ett batteriskal är svårare att komma ifrån, men årets modeller bygger inte på lika mycket på undersidan som tidigare modeller gjort. På baksidan finns dessutom en batterisvulst som lite grann liknar Apples batteriskal, där batteriet bara täcker upp en del av baksidan. Det ger en aningen tunnare profil.

Nya Mophie Juice Pack Access kommer finnas till försäljning från början av det första kvartalet 2019. Det rekommenderade butikspriset blir 1 195 kronor.