Withings grundare köpte förra året loss företaget från Nokia efter ett par år med stagnerande produktutveckling. I september släpptes den första nya produkten efter separationen – klockan Steel HR Sport – och nu är företaget tillbaka på CES med flera nya prylar.

Först ut är BPM Core, en uppdaterad version av företagets smarta blodtrycksmätare som nu även bestyckas med ekg som kan upptäcka förmaksflimmer, och en stetoskopfunktion som kan upptäcka klaffel. Alla tre funktioner kan användas på samma gång och en läsning tar 90 sekunder. Armbandet kopplas till Withings Health Mate-app på Iphone och Android. Det kommer kosta omkring 2 500 kronor.

Move ECG är en analog smartklocka som också utrustas med ekg. Den har liknande formspråk som företagets andra klockor som Steel HR och Activité. Klockan har tre elektroder och för att mäta hjärtrytmen behöver du bara greppa ringen runt boetten. Priset blir omkring 1 300 kronor.

Båda produkterna planeras att släppas under årets andra kvartal och väntar just nu på godkännande som medicinteknisk utrustning från både europeiska och amerikanska myndigheter. Det ser alltså ut som att Withings kommer hinna före Apple vars Apple Watch Series 4 hittills bara har godkänts för ekg i USA.