Om vintermörkret känns kompakt och du hellre sitter och myser hemma i stugan kanske ett nytt spel kan förgylla mellandagarna. Påpassligt nog är det rea på många spel både på Steam och Mac App Store. Här är några av godbitarna vi hittat. Steam är vanligtvis det bättre valet då du kan välja att ladda ner på Windows också, och i flera fall är spelen billigare där.

Rise of the Tomb Raider

Tomb Raider-serien

Både Tomb Raider och uppföljaren Rise of the Tomb Raider är kraftigt rabatterade på Steam med 85 respektive 80 procent.

Civilization 6

Civilization

Både senaste spelet, Civilization 6, och äldre versioner är rabatterade. Vad sägs om 70 procent rabatt på Civ 6 Gold Edition med spelet, expansionen Rise and Fall och ett gäng extra civilisationer att erövra världen som.

X-plane 11

X-plane 11

Har du en kraftigare Mac och har drömt om att bli pilot kan du nu skaffa den extremt detaljerade flygsimulatorn X-plane till reapris.

Alien: Isolation

Alien: Isolation

Det här rosade skräckspelet är nog det närmaste du kan komma att uppleva första Alien-filmen ur Ripleys perspektiv. Hyfsat låga systemkrav på Mac är ett plus.

Total War: Warhammer 2

Total War: Warhammer 1 och 2

De här båda strategispelen har prissänkts med 75 respektive 50 procent. Utspelar sig i den brutala Warhammer-världen där krig är det enda beständiga i tillvaron.

Moonlighter

Moonlighter

Vad sägs om en blandning av Legend of Zelda och en butikssimulator? I det här indiespelet driver du butik på dagen och utforskar farofyllda grottor, tempel och annat om nätterna.

Iconoclasts

Iconoclasts

Ett modernt indiespel i samma anda som Castlevania och Metroid på 16-bitarstiden. Släpptes tidigare i år och säljs nu med en tredjedels rabatt.

The Talos Principle

The Talos Principle

Det här filosofiska förstapersonspusselspelet har extremt bra omdömen på Steam och fungerar på de flesta Macar med fristående grafikkort. Med 85 procent rabatt kostar det som en fika.