Senaste uppdateringen (2019-01-18):

Nya Ipad och Ipad Mini 5 kan släppas under våren

Den nya ingångsmodell av Ipad, som kan få en större 10-tumsskärm och mindre skärmkanter, kan lanseras tillsammans med en lätt uppdaterad Ipad Mini 5 någon gång under första halvan av 2019. Det hävdar Digitimes och citerar källor bland Apples underleverantörer, specifikt två av de företag som tillverkar Apples touch-paneler.

Apple har två år i rad nu släppt nya Ipad-modeller under period mars-april. År 2017 smögs Ipad 5 ut på marknaden via ett pressmeddelande, medan Ipad 6 släpptes under ett event i mars 2018. Om Digitimes påstående stämmer kan vi kanske få se dessa nya Ipad-modeller någon gång på vårkanten i år.


Uppdatering (2019-01-08):

Bilderna dök upp på Twitter under tisdagseftermiddagen svensk tid, och visar vad som tros vara en Ipad Mini 5. Bilderna visar enbart baksidan, och här är den egentligen nyheten en ny form på antennlinjerna. När det på nuvarande modeller är en större del verkar det på nästa generation Ipad Mini istället bli tal om enbart en mindre linje.

Ipad Mini 5

Det finns ingen blixt på baksidan, men hörlursuttaget är däremot kvar.


Uppdatering (2018-12-26):
Nu har den första skymten av kommande Ipad Mini 5 dykt upp. Det handlar om ett foto på ett halvgenomskinligt skal som påstås vara framtaget för den nya minipaddan.

Skalet har ett hål för kamera som påminner om det på nya Ipad Pro, med plats för en blixt bredvid själva kameran. Det ser också ut som att skalet har ett hål för ett hörlursuttag uppe till vänster (till höger i bilden, som visar baksidan av skalet).

I ett så här tidigt skede innan några cad-skisser eller annat har läckt är det så klart väldigt svårt att avgöra hur trovärdig läckan är, men nu har vi åtminstone något att utgå ifrån.


Uppdatering (2018-12-21):
Mars och april månad har blivit lite av Ipad-månader för Apple, efter att de två senaste åren ha släppt Ipad 9,7 tum generation fem (2017) respektive generation sex (2018). Nästa år kommer möjligen ännu fler Ipad-nyheter.

Enligt uppgifter från China Business Times, först upptäckt av den japanska bloggen Macotakara, förbereder sig Apple på att lansera en ny Ipad Mini 5 under första halvan av 2019. Detta i ett försök att stoppa den svagt nedåtlutande försäljningskurvan för Ipad överlag. Apple har inte uppdaterat Ipad Mini på något betydande vis sedan 2015.

Massproduktion av denna nya enhet ska påbörjas redan under december månad, om uppgifterna stämmer.

Dessutom kan företaget komma att lansera en Ipad tio tum som ny instegsmodell. Modellen ska få en lite större skärm, med ny design och tunnare skärmkanter, det vill säga samma behandling som Iphone och Ipad Pro redan fått. Denna modell ska bli en uppföljare till den 9,7-tumsmodell, som har sålt rätt bra. För att ytterligare hålla ned priserna sägs Apple byta från led-skärmar tillverkade i Japan till skärmar tillverkade i Sydkorea.

Missa inte! Genomgång: Så väljer du rätt Ipad för dina behov

Uppgifterna stämmer överens med tidigare rykten vi har hört från den eviga Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som också hävdat att en ny Ipad Mini är på gång. Uppgifterna om en ny instegs-Ipad på tio tum är dock nya.

Apple iPad Mini 4 128GB Pris vid test: 4489 kr.

Bästa pris just nu: 4448 kr