Splitwise håller koll på utgifterna åt oss, och räknar ut vem som är skyldig vem och hur mycket, även i en grupp med flera medlemmar där alla betalat för olika saker.

Vi börjar med att skapa en grupp, ge den ett namn och bestämma vad det är för typ av grupp – en resa, ett hushåll eller annat. När vi lägger in nya utgifter skriver vi vad det är, hur stor kostnaden är, vem som betalat och hur den ska delas på – rakt av mellan alla medlemmar i gruppen, eller bara mellan vissa.

Varning: Falska kvitton från ”App Store” kan stjäla din identitet

Hela tiden uppdateras också beräkningen och vem som ska betala hur mycket och till vem. Vi slipper alltså manuella anteckningar eller huvudräkningar, som kan bli komplicerade när många delar på utgifterna. Sammanräkningen kan även exporteras till Excel eller Numbers.

Splitwise - dela på utgifterna
Ipad-appen ger ännu lite mer information.

Appen finns till Iphone, Ipad, Android och på webben, och även om vi måste ha ett Splitwise-konto för att lägga in poster, behöver vi inte övertyga alla vänner på resan att skaffa appen. Så länge vi har deras e-postadress kan de vara med i en grupp och få ta del av gruppens balans. De som har appen kan också lägga in utgifter åt dem som inte har den.

Mer information: Splitwise
Pris: Gratis i App Store.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8790 kr.

Bästa pris just nu: 7990 kr