De första veckorna efter lanseringen av nya Ipad Pro kom rapporter om att den nya modellen är lättare att böja än någonsin. En video från Jerry Rig Everything visade hur lätt den kan böjas sönder helt, och många undrade om det var dags för Bendgate 2.0.

Långtidstest: En månad med nya Ipad Pro

Nu rapporterar The Verge att en del kunder har upptäckt att deras Ipad Pro levererades aningen krökta direkt från fabriken. Sajtens reporter upplevde det själv efter att ha fått sin 11-tummare utbytt i en Apple-butik.

Problemet verkar vanligare i lte-modellen, förmodligen på grund av att aluminiumhöljet inte är helomslutande utan bryts på ett par ställen för att inte kortsluta antennerna.

Apple säger till The Verge att det här är förväntat och ingen fara. En liten krökning på paddan är alltså inget att vara orolig för, om vi ska tro Apple. ”Oro över Ipad Pros strukturella integritet är ogrundad”, säger företaget.

Den som upptäcker att en nyköpt Ipad Pro är krökt från starten ska enligt The Verge inte ha några problem att få den utbytt eller att utnyttja ångerrätten.