Sedan IOS 12 kan Iphone äntligen använda nfc för att aktivera vissa funktioner, och det har skaparna bakom Launch Center Pro tagit vara på, skriver Macrumors. Nysläppta versionen innehåller många nyheter, men en av huvudfunktionerna är möjligheten att använda sig nfc-stickers för att aktivera en automation.

Användare av Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max kan genom att lägga telefonen på en nfc-sticker (som köps från Launch Center-appen) aktivera en Homekit-scen, öppna väckarklockan, navigera till en viss plats, och så vidare. Bara de senaste Iphone-modellerna stödjer en automatisk aktivering med nfc, medan Iphone 7 och senare kan skanna en nfc-sticker manuellt inifrån appen.

Bland övriga nyheter finns ett mörkt läge, stöd för Genvägar och stöd för de nya skärmstorlekarna i årets Iphone-modeller. Launch Center Pro kostar 115 kronor för en årsprenumeration i App Store, eller 319 kronor för ett engångsköp. En version av appen utan de senaste nyheterna kan även köpas för 50 kronor. Användare av nuvarande app har viss rätt till rabatt på den nya appen.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8698 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr