I måndags vann Qualcomm ett säljförbud för Iphone-modeller fram till Iphone X i Kina. Domen var oväntad och nu ska företaget upprepa stämningen för årets nya Iphone-modeller, rapporterar Reuters.

Apple har fortsatt sälja alla modeller i landet och menar att patenten som domen handlar om bara användes fram till IOS 11 men inte i IOS 12, som numera ingår i alla sålda telefoner. Qualcomm håller inte med, så räkna med nya turer de närmaste veckorna.

I USA har Qualcomm även välkomnat ett beslut från handelsdomstolen ITC att granska en dom där Apple dömdes att ha brutit mot ett patent men att det inte berättigar till säljstopp, skriver Appleinsider.

Apple å sin sida ska nästa vecka släppa en mindre uppdatering av IOS 12 för den kinesiska marknaden för att ytterligare skydda sig mot Qualcomms påståenden om patentintrång. Enligt Nikkei har företaget även en plan B: I värsta fall kan den del av Iphone-produktionen som ska gå till Kina ges till Pegatron istället för Foxconn och Wistron. Pegatron har nämligen licens på patenten i fråga, vilket Qualcomm också har bekräftat.