Intel visade nyligen upp sin nya generation cpu:er, kallade Sunny Cove, tillsammans med elfte generationens integrerade grafik. Medan dagens Coffee Lake-processorer är en vidareutveckling av de 14 nm Skylake-chip som presenterades 2015, är nya Sonny Cove-processorerna Intels första steg ned till 10 nanometer.

Företaget lovar att chippen ska finnas i datorer som konsumenter kan köpa i mitten av 2019, och medan det är glädjande nyheter, inte minst för framtida Macar, är det också en försening på hela fyra år. Intels första löfte var att 10 nm-processorer skulle introduceras 2015, men det var uppenbarligen en felbedömning.

Sunny Cove är tänkt för Intels Core- och Xeon-serier, och det är troligt att både en uppdaterad Imac Pro och kommande, helt nya Mac Pro kan utrustas med en ny generation Xeon-processorer under 2019.

Intel visade även upp elfte generationens integrerade grafik, som ska ge inte minst bättre prestanda för högupplöst video. Kanske kommer även vanliga konsumentdatorer klara att redigera video i 8k med denna grafik. Namnet på Sunny Cove-processorerna tillsammans med den elfte generationens integrerade grafik lär bli Ice Lake, uppföljaren till Coffee Lake.

Apple iMac Pro - 3,2GHz OC 32GB 1TB 27"

Bästa pris just nu: 49990 kr