CNBC rapporterar att Apple ligger långt fram i förhandlingar om att köpa rättigheterna till israeliska serien Nevelot. Apples version ska anpassas till en amerikansk publik av Howard Gordon och Warren Leight som bland annat har jobbat med 24, Homeland och Law and Order.

Serien skulle tidigare göras av HBO men har nu enligt CBNC tagits över av Apple och 21st Century Fox, även om kontraktet ännu inte är helt spikat. Huvudrollen påstås gå till Richard Gere.

Apple har enligt tidigare rykten valt att undvika serier och filmer med kontroversiella ämnen såväl som sex och våld som underhållning. Nevelot (”skitstövlar” ungefär på svenska) handlar om två veteraner som börjar mörda ungdomar eftersom dessa inte förstår äldre generationers uppoffringar.

Om ryktena stämmer och Apple både gör en serie om (eller i varje fall baserad på) Israel, med Richard Gere i huvudrollen och med en handling som kretsar kring massmördare är det nästan övertydligt att företaget vill säga att det inte undviker potentiella kontroverser.