Senaste uppdateringen (2018-12-18):

Fler bildbevis kring batteriskalen dyker upp

Apples batteriskal är ett av företagets mest utskrattade produkter, men ser ut att onekligen vara på väg tillbaka. Efter tidigare läckta bilder och uppgifter från IOS och Watch OS har Appleosophy nu fått tag i nya bevis på att skalet är på väg till Iphone XS och XS Max.

De nya bilderna kommer från material som skickas ut till återförsäljare och går igenom hur Apples olika produkter ska presenteras och marknadsföras i butiker. Små bilder som tydligt visar det nya batteriskalet kan ses i katalogen, som även har bekräftats vara äkta av 9 to 5 Mac.

Bilderna ligger under ”hösten 2018” vilket tyder på att skalet var tänkt att lanseras under hösten och finnas ute till julhandeln, vilket uppenbarligen inte har skett.


Tidigare (2018-12-10):

Första läckta bilderna på Apples nya batteriskal – kan släppas redan i år

I slutet av föregående vecka dök något överraskande rykten upp om att Apple kan vara på väg att lansera en ny version av sitt kontroversiella batteriskal Smart Battery Case, som i nuläget bara säljs för Iphone 6, Iphone 6S samt Iphone 7.

Efter att referenser till ett nytt batteriskal först hittats i Watch OS 5.1.2, har 9to5mac nu kommit över ett par bilder som visar hur batteriskalet kan se ut. Dessutom har sajten hittat fler referenser till batteriskalen i IOS, där tre modellnamn nämns: A2070, A2071 och A2171.

Smart Battery Case för Iphone på väg tillbaka
Foto: 9to5mac

De tre modellerna antyder att Apple skulle kunna släppa batteriskal för alla tre 2018-modeller av Iphone, Iphone XS, Iphone XR och Iphone XS Max. Tidigare versioner av Apples batteriskal har inte funnits för Iphone-modeller med större skärmar.

Enligt 9to5mac verkar det också som att Apple planerar att släppa batteriskalen redan under 2018. Det är inte många dagar kvar av året, men Apple har släppt produkter sent på året tidigare. Exempelvis Airpods, som släpptes bara dagar innan julafton 2016.


Tidigare (2018-12-07):

Apples batteriskal för Iphone kan vara på väg tillbaka

Dagens största överraskning står några rader kod i betaversion två av Watch OS 5.1.2 för. 9to5mac med den eviga grävaren Guilherme Rambo i spetsen har upptäckt en ny ikon i Watch OS som visar konturerna för dels det gamla batteirskalet, dels ett tidigare okänt skal som ser ut att passa Apples nya Iphone-modeller med vertikalt placerad kamera.

På det nya batteriskalet saknas dessutom den ”haka” som finns på det gamla skalet, vilket pekar på att ett nytt skal från Apple kan vara mer slimmat än förut. Om svulsten som rymmer det extra batteriet på baksidan blir kvar framgår inte av dessa bilder. Ikonen används för att visa skalets batteristatus i Watch OS.

Apple Smart Battery Case kan göra comeback
Foto: 9to5mac

Detta kan bli Apples första batteriskal sedan det kontroversiella Smart Battery Case, som såldes (och fortfarande säljs) till Iphone 6, Iphone 6S samt Iphone 7.

Värt att påminna om är att en läckt bild som denna såklart inte är en bekräftelse på att Apple verkligen tänker släppa ett batteriskal. Men tidigare produkter som både Iphone X och nya Ipad Pro har ”avslöjats” förr, på liknande vis med samma typer av ikoner. Batteriskal för Iphone X och dess efterföljare existerar knappt – men kanske tänker Apple ändra på detta i framtiden.

Apple Smart Battery Case for iPhone 7/8 Pris vid test: 1009 kr.

Bästa pris just nu: 1064 kr