Senaste uppdateringen (2010-01-17):

Apples nya batteriskal passar Iphone X – nästan i alla fall

När Apple slutligen lanserade sitt nya batteriskal häromdagen skrev man uttryckligt i instruktionerna att batteriskalet för Iphone XS inte passar den bara årsgamla Iphone X. Synd, tyckte många, men det är inte hela sanningen. Iphone XS har visserligen ett aningen större kamerasystem på baksidan, men batteriskalet ämnat för Iphone XS passar även Iphone X någorlunda.

Rene Ritchie från sajten Imore har testat, och skriver att det går fint att ladda en Iphone X från skalet. Däremot kan vi behöva avfärda ett antal notiser i stil med ”det här tillbehöret stöds inte.” Passformen är inte heller perfekt. Mikrofoner och högtalare på undersidan är delvis täckta av skalet, vilket kan ge sämre ljud både för dig och den du talar i telefon med. Inte optimalt alltså.

Vidare kan nämnas att The Verge har listat ut hur stor batterikapacitet skalet egentligen har. Milliamperetalet är visserligen mindre, bara 1 369 mAh, men då Apple valt två mindre celler som seriekopplats istället för en stor cell ges ett betydligt högre volttal än tidigare; 8,7 V. Det ger 10,1 Wh, mot tidigare 8,98 Wh i Iphone 7-modellen.


Uppdatering (2019-01-16):

Apple släpper batteriskal – stöd för Qi- och snabbladdning

Designen är dock i stora drag densamma som tidigare, med den kontroversiella ”puckeln” på baksidan där ett extra batteri gömmer sig. Smart Battery Case är nu uppdaterad och finns i modeller för Iphone XR, Iphone XS samt den större Iphone XS Max. För alla modeller är materialet silikon, och skalen finns bara i färgerna svart och vit.

På insidan sitter ett mjukt mikrofiber och tack vara en mjuk konstruktion upptill ska skalet vara enkelt att ta av och på. På undersidan sitter en lightning-kontakt, men intressant nog stödjer skalet även trådlös laddning via qi-standarden. Ingen batteriindikator finns på skalet, men batteriskalets laddningsnivå kan avläsas från telefonen. Batteriskalet också kunna snabbladdas med en usb-c pd-laddare, precis som Iphone.

Smart Battery Case för Iphone XR

Modellen för Iphone XR bidrar med upp till 22 timmars extra surftid, 27 timmars extra videouppspelning och hela 39 timmars samtalstid, enligt Apples siffror. För varianten som passar Iphone XS är samma siffror 21 timmar, 25 timmar respektive 33 timmar. För Iphone XS Max; 20 timmar, 25 timmar och 37 timmar. Hur många mAh det rör sig om har vi inga uppgifter om.

Priset för alla modeller är 1 595 kronor. Vid beställning idag ska leverans kunna ske på en dag. Batteriskalet finns även för avhämtning i en Apple Store från och med måndagen 21 januari.