Apple ägnade inte bara onsdagskvällen åt att lansera ett nytt, efterfrågat skal till Iphone XR, utan också en ny 18 watt usb-c-strömadater.

Eller ja, ny och ny. Den som kan sina Apple-laddare ser att det här är precis samma laddare som skeppas med Ipad Pro, men nu finns den också att köpa separat. Bra för den som vill ha en till Ipad Pro-laddare, men även för den som vill snabbladda en Iphone över usb-c.

Med ett pris på 350 kronor är det här nu Apples billigaste usb-c-laddare. Tidigare har det billigaste Apple-valet (alternativ från tredje part finns såklart också) varit att köpa Apples 30 watt-laddare för 595 kronor, men 18 watt-laddaren är ett klart billigare alternativ.

Apple 18 watt usb-c-laddare

Notera dock att en usb-c till lightning-sladd måste köpas till för 250 kronor, något som fortfarande gör snabbladdning för Iphone till en dyr historia. (Att använda en Ipad 10 watt-laddare med samma lightning-sladd som följer med Iphone är långt billigare och går nästan lika snabbt).

Iphone har haft stöd för snabbladdning sedan Iphone 8, men telefonen har aldrig skeppats med något snabbare än Apples fem watt-laddare.

Missa inte! Billigare lightning till usb-c-sladdar lär dyka upp nästa år

18 watt-laddaren finns att köpa från Apple Store för 350 kronor, med leverans på runt en dag.

Apple iPad Pro 11" 64GB Pris vid test: 9123 kr.

Bästa pris just nu: 9184 kr